Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 8 de juliol del 2018

Subvencions per la compra de bicicletes elèctriques

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha activat una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 noves bicicletes elèctriques per als ciutadans de la Metròpolis Barcelona que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, dona continuïtat a les convocatòries que s'han esgotat amb èxit any rere any des del 2014 i que ja han facilitat l'adquisició de 3.000 bicicletes elèctriques als ciutadans metropolitans. Amb aquesta nova subvenció, s'arribarà a les 3.500 bicicletes subvencionades, des del 2014.

Com beneficiar-se de la subvenció?


Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l’AMB només han d’anar a una de les 32 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l'AMB, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d’acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans. El llistat complet de les botigues es pot consultar al web www.amb.cat/bicielectrica La bici, estratègia metropolitana per reduir la contaminació atmosfèrica


Un 90% de les sol·licituds de les convocatòries anteriors correspon a ciutadans particulars, mentre que un 10% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili. Segons una enquesta sobre l’ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 30% afirma que utilitzarà menys el cotxe.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, recorda que “la bicicleta és una de les peces fonamental dels puzle que suposa la nova mobilitat sostenible de les ciutats i de la Metròpolis Barcelona”. Donat l’èxit de totes les convocatòries anteriors i l’auge d’ús d’aquest mitjà de transport no contaminant, Poveda aposta per “seguir mantenint aquesta línia de subvencions, que facilita el canvi d’hàbits entre la ciutadania”. 
Poveda també posa el focus en les infraestructures. “Hem d’assegurar als usuaris les infraestructures i connexions entre els municipis. Si hi ha infraestructures, s’utilitzen. Només cal posar d’exemple l’èxit que està tenint en nou tram Bicivia 7, que connecta Esplugues de Llobregat amb Barcelona, per la Diagonal”.

Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook