Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 16 de novembre del 2009

L'Ajuntament de Barcelona vol que els aparcaments d'edificis nous estiguin preparats per als vehicles elèctrics

L'Ajuntament de Barcelona estudia modificar les ordenances per tal que s?adequïn a la voluntat municipal de promocionar el vehicle elèctric a la ciutat. En aquest sentit, el consistori vol que els edificis nous que es construeixin incorporin a la zona d?aparcaments un sistema que permeti endollar-hi cotxes elèctrics. Per això, estudia modificar la normativa municipal per tal que s?obligui als promotors a preinstal·lar a les places d'aparcament els sistemes necessaris per recarregar la bateria dels vehicles elèctrics. En una primera fase, l'Ajuntament aplicarà la iniciativa als edificis públics i de concessió, i després demanarà a les empreses privades que adequïn els seus projectes de construcció a la nova normativa.
Amb aquesta mesura, que afectaria més de 500.000 vehicles a la ciutat, l’Ajuntament pretén facilitar la implantació del vehicle elèctric a la ciutat i fer que l’ús d’aquest tipus de vehicles sigui més còmode, en la línia que el passat mes de juliol ja apuntava el seu alcalde, Jordi Hereu, quan deia que volia convertir Barcelona en un referent mundial del vehicle elèctric.

Barcelona vol convertir-se en un referent de transport sostenible

En poc temps Barcelona podria convertir-se en el referent mundial del vehicle elèctric. I és que ha decidit impulsar el Projecte LIVE (logística per a la implementació del vehicle elèctric a Barcelona), que preveu la implantació d'una xarxa a la ciutat de càrrega de bateries per a vehicles elèctrics i la incorporació progressiva d'aquesta mena de vehicles als serveis municipals.

En aquest projecte, anomenat LIVE i que lidera Barcelona, hi participen, en una primera fase, una vintena d'entitats públiques i privades, com ara Endesa, la Universitat Politècnica de Catalunya, RACC, SEAT, Nissan, Altran Technologies, TMB, Ajuntament i Generalitat. "Barcelona serà la ciutat test del vehicle elèctric. Si la indústria de l'automòbil passa pel desenvolupament del cotxe elèctric Barcelona hi ha d'estar present com a líder per raons econòmiques, de sostenibilitat i de mobilitat", ha dit Hereu.

Tres-cents vuitanta vehicles elèctrics a la flota de serveis municipals
Hereu ha avançat que s'incorporaran més de tres-cents vuitanta vehicles elèctrics en els serveis municipals. Els primers a tenir-los seran els equips dels serveis de neteja, que a finals d’any ja podrien circular pels carrers de Barcelona. Entre el 2009 i el 2011 s'instal·laran 191 nous punts de recàrrega (60 punts en superfície i 131 en aparcaments públics soterrats) perquè aquests vehicles (cotxes i motos) puguin carregar les bateries.

Els aparcaments municipals tindran punts de recàrrega

Al llarg del 2009 està previst que dotze dels aparcaments municipals ofereixin places amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Els aparcaments que durant aquest any en tindran són els següents: Francesc Cambó, Urgell, plaça dels Àngels, illa Raval, Paral·lel, plaça del Sol, Torrent de l'Olla, Gal·la Placídia, Siracusa, Marina-Gràcia, plaça d'en Joanic i, per a motos, Gran de Gràcia. Actualment, hi ha tres aparcaments de superfície que disposen de places amb el servei de recàrrega: LLacuna-Almogàvers, Wellington-Zoo i Consell de Cent-Cartagena. El preu per utilitzar aquest servei és d'1,20 euros, amb independència del temps que el vehicle estigui endollat.

Projectes pilot al [email protected]


A més, s'endegaran dos projectes pilot al [email protected]: un de motos elèctriques als serveis auxiliars de mobilitat i seguretat i la instal·lació de dotze punts de llum amb tecnologia LED i punts de càrrega per a vehicles.
Article: MónSOStenible
Font: a partir de dades facilitades per www.bcn.cat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook