Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 9 de desembre del 2020

L'aigua comença a cotitzar en el mercat de futurs de la borsa de Wall Street

Des d'aquesta setmana, l'aigua, aquest be tant preuat, encara ho serà més, ja que ha començat a cotitzar al mercat de futurs de la borsa, fet que repercutirà en la fluctuació del seu preu, en la línia del que passa amb l'or, el blat o el petroli. Segons ha informat la companyia americana de mercats financers que opera en una borsa d'opcions i futurs CME Gruop, els nous contractes han de permetre una millor gestió del risc associat a l'escassetat de l'aigua i una millor correlació entre l'oferta i la demanda en els mercats. A la pràctica, però, aquest fet pot obrir la porta a l'especulació, convertint el que hauria de ser un dret, en un be comercialitzable.
 -  -  <br />  <br />

Segons l'indicador Nasdaq Veles California Water Index, el preu de l'aigua a California s'ha duplicat en el darrer any

L'escassetat de l'aigua, juntament amb d'altres bens necessaris per a la vida, com pot ser l'aire, provoca l'entrada d'aquests elements en el mercat bursàtil de materies primeres, un fet que segons alguns experts, hauria de permetre una millor gestió del risc futur vinculat, però també obre la porta a l'especulació, un fet criticat per l'opinió pública que defensa que més que un be comercialitzable i amb el que es pugui especular, l'aigua ha de ser un dret.

Segons CME Group, els nous contractes permetran una millor gestió de el risc associat a l'escassetat d'aigua i realitzar una millor correlació entre oferta i demanda en els mercats. Encara que l'índex està basat en els preus de les principals conques fluvials de Califòrnia, on l'escassetat d'aigua ha augmentat, aquest valor podrà ser usat com a referent per a la resta del món en els mercats de l'aigua, tot i que aquest bé està molt vinculat als cicles de consum pròxims. Aquests contractes de futurs no requereixen lliurament físic d'aigua i són purament financers, basats en el preu setmanal mitjana entre les cinc principals conques de Califòrnia fins al 2022.

L'índex Nasdaq Veles Califòrnia Water Index, amb el "ticker" NQH2O, es basa en un indicador de preus dels futurs de l'aigua a Califòrnia que aquest dilluns cotitzava a uns 486,53 dòlars per acre-peu, una mesura de volum utilitzada normalment en Estats Units equivalent a 1.233 metres cúbics.

CME Group Inc és una companyia nord-americana de mercats financers que opera una bossa d'opcions i futurs. Posseeix i opera grans mercats de futurs i de derivats a Chicago, Nova York, i instal·lacions de canvi a Londres, utilitzant plataformes de negociació en línia.Article: MónSOStenible
Font: CME Group /Agencies /

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook