Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 22 d'octubre del 2020

L'accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt amb vehicle privat queden restringits al nombre de places d'aparcament

1045 al Montseny i 225 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Aquest és el nombre de vehicles que podran accedir en aquests parcs naturals ja que és el nombre de places d'aparcament que ofereix cada un dels parcs naturals. Aquesta és la principal mesura anunciada avui per la presidenta de la Diputació de Barcelona Nuria Marin i el president de la Diputació de Girona per regular l'accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Unes mesures que s'afegeixen a les ja aplicades en els caps de setmana anteriors i que s'acompanyaran d'un major increment en el nombre d'informadors/es del parc, en la senyalització tant horitzontal com vertical i en el nombre d'elements per pacificar el transit. Unes mesures orientada a preservar l'entorn natural i dirigides als vehicles i no a les persones que van a peu o amb el bus del parc. Tant els informadors del parc com sobretot els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra que s'incorporaran al dispositiu, faran controls a les carreteres que accedeixen als parcs i les tallaran quan els aparcaments dels parcs ja estiguin plens per impedir-ne l'accés. Aquesters mesures es complementen amb la limitació de l'accés al medi natural que aprovarà aquest divendres el Procicat.
 -  -  <br />  <br />

El Parc Natural del Montseny, de 34000 Hectàrees, és Reserva Natural de la Biosfera

  Acompanyada del president de la DipuLtació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l'aprovació, en el PROCICAT de demà divendres, d'un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs  a fi de regular l'accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d'Esquadra restringiran l'accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac quan els aparcaments estiguin plens -  -  <br />  <br />
Acompanyada del president de la DipuLtació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l'aprovació, en el PROCICAT de demà divendres, d'un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs a fi de regular l'accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d'Esquadra restringiran l'accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac quan els aparcaments estiguin plens

L'afluència massiva de gent al parc natural del Montseny i d'altres espais naturals en els darrers caps de setmana ha comportat l'adopció de mesures de regulació 

La presidenta de la Diputació de Barcelona Núria Marín, que ha fet una crida a la població per tal que moderi l'accés massiu als parcs en caps de setmana, ha explicat que també està previst incrementar la senyalització horitzontal i vertical per indicar la prohibició d’estacionar en els trams de les carreteres i de reducció de la velocitat màxima amb la col·locació d’elements de pacificació de la circulació i detecció d’infraccions i la instal·lació de sistemes de control i informació de la mobilitat en determinats punts de les vies principals del parc.

Acompanyada del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l'aprovació, en el PROCICAT de demà divendres, d'un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs  a fi de regular l'accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d'Esquadra restringiran l'accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac quan els aparcaments estiguin plens.

Crida a la ciutadania per que faci un bon ús social del medi i eviti les aglomeracions

Marín ha assenyalat que «totes les institucions estem alineades en la solució, però necessitem més que mai la col·laboració ciutadana. Hem de tenir més sentit del civisme i de la responsabilitat que mai» i ha afegit que «tenim un patrimoni comú de gran valor en un context de pandèmia. Hem de tenir com a objectiu prioritari la seguretat de les persones i evitar les aglomeracions», ha puntualitzat.

De la seva banda, el president de la Diputació de Girona Miquel Noguer ha assenyalat que «per mantenir l'equilibri als parcs naturals i aturar els problemes provocats per la sobre afluència de visitants cal regular de manera conjunta l'accés als vehicles» i ha afegit que aquesta «resposta és consensuada» entre la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, els municipis implicats i la Generalitat de Catalunya. «Evitarem que es repeteixin imatges com les d'aquest cap de setmana al Parc Natural del Montseny», ha puntualitzat el president.

PUNTS DE CONTROL

Al Parc Natural del Montseny, els punts on s'establiran aquests controls son:
- Eix Sant Esteve de Palautordera – Montseny – Brull – Seva  
       . BV-5301: Pk 5 a Sant Esteve de Palautordera
         BV-5301: Pk 32 accés des de Seva al nucli del Brull
Eix Sant Celoni – Campins – Santa Fe – Viladrau
        BV-5114: Pk 4 a la rotonda de Campins. Coincideix amb l'inici de la BV-5119, regulació dels accessos a Santa Fe i Plana del Coll
        GI-543: Pk 17, a la intersecció de la GIV-5201 PK 0 en direcció a Sant Marçal Coll de Gomares

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Eix Central
        BV-1221 carretera de Matadepera  – Mura – Talamanca: Pk 6, a la rotonda de la urbanització de les Pedritxes (Matadepera)
        BV-1221 regulació a la cruïlla amb la BV-1223 cap a Coll d'Estenalles, deixant pas cap a Mura, segons evolucioni la situació.
Eix Oriental: Castellar del Vallès – Sant Llorenç Savall – Monistrol de Calders
        B-124 Pk 12 accés a la vall d'Horta Sant Llorenç Savall
        B-124 Pk 24,9 accés a Granera
        B-124 Pk 32 accés a Monistrol de Calders
Eix Occidental: Terrassa – Rellinars – Castellbell i el Vilar:
        B-122 PK 2,2 a l'encreuament amb la B-40 Pk 11,5
        Punts de regulació al nucli de Rocafort
        B-1224 Pk 0 sortida cap a Mura; accés a la vall del Flequer
        B-1224 Pk 4,1; accés a Vallhonesta
        B-1229 Pk 2,0, accés a la font de Carlets
        B-122 Pk 13,7; accés a l'Obac
        B-124 Pk 9,9

Aquestes mesures estaran en vigor «mentre siguin necessàries», segons ha explicat la presidenta Marín. De la seva banda, el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals, Josep Tarín, ha destacat que «no es regula l'accés de persones, es regula el trànsit de vehicles per a la seguretat de les persones».

Dins el recinte del Parc Natural del Montseny hi ha actualment 1.044 places d'aparcament i al costat dels nuclis de població de la zona n'hi ha 551. El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac en té 366 i a les poblacions properes n'hi ha 773 més.

S'amplia el servei d'autobus

Així mateix, des del cap de setmana del 10 i 11 d'octubre s’ha ampliat el servei de transport públic del Bus que connecta l’estació de Rodalies de Sant Celoni amb dos dels principals punts d’interès del  parc com son la vall de Santa Fe i Fontmartina.

Campanya de comunicació

La Diputació de Barcelona també està desenvolupament una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els visitants dels espais naturals amb pancartes informatives a les entrades de les poblacions, i accions a través de les xarxes socials, mitjans  de comunicació i web del Parc Natural.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que ha anunciat aquest dijous les noves mesures per regular i restringir els accessos als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè faci un bon ús social del medi i eviti les aglomeracions. «Son mesures», ha explicat la presidenta, «destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobre afluència de visitants. Son prolemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, els 18 municipis del Montseny i els 12 de Sant Llorenç». La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que ha anunciat aquest dijous les noves mesures per regular i restringir els accessos als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè faci un bon ús social del medi i eviti les aglomeracions. «Son mesures», ha explicat la presidenta, «destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobre afluència de visitants. Son prolemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, els 18 municipis del Montseny i els 12 de Sant Llorenç».

Enllaços

Els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de Montserrat i el Paratge de Poblet també tindran l'accés restringit el cap de setmana

Informació relacionada

Divendres, 10 de febrer del 2023
La nevada d'aquest dimarts atreu visitants a la muntanya i fa témer una forta afluència de gent al Montseny, pel que es fa una crida a la prudència
Dilluns, 26 d'octubre del 2020
Primer cap de setmana de restriccions d'accés amb vehicle privat als parcs naturals i a espais protegits
Divendres, 12 de juny del 2020
Es reprèn el servei del Bus Parc als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Dimecres, 19 de juny del 2019
Alliberats a la natura més d'un centenar de tritons del Montseny criats en captivitat a Torreferrussa
Dijous, 2 de novembre del 2017
Santa Fe de Montseny defensa l'accés en transport públic al Parc en una prova pilot superada amb èxit
Dissabte, 28 d'octubre del 2017
Arrenca la prova pilot per regular l'accés amb vehicle privat al Parc Natural del Montseny
Dilluns, 22 de setembre del 2014
Conveni per ampliar el Parc natural del Montseny
Dimecres, 11 de desembre del 2013
El Montseny, més reconegut i més protegit
Dissabte, 30 d'abril del 2011
Canvi Global a les zones supraforestals de l'Alt Montseny (III)