Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 6 de novembre del 2013

L'ACA participa en una trobada internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya organitzat per l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic

Investigadors, tècnics mediambientals, representants de l’administració i de les institucions regionals, nacionals i europees i actors socials i econòmics es congregaran al Col·loqui Internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya que tindrà lloc a Pamplona el proper 6 de novembre. Organitzat per l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) i sota el lema "Observar per adaptar-se”, suposa una oportunitat per a buscar sinergies que facilitin el treball col•laboratiu sobre el canvi climàtic en zones de muntanya.
L'acte tindrà lloc avui a Pamplona i un dels seus objectius és reunir als actors interessats en la temàtica per l'intercanvi d'experiències i donar a conèixer els resultats del projecte OPCC-POCTEFA

L'adaptació, protagonista de la trobada

Les zones de muntanya s'han identificat com especialment sensibles al canvi climàtic, entre elles el massís pirinenc. Per això, a més de continuar actuant en la reducció dels gasos d'efecte hivernacle, és necessari treballar en el desenvolupament d'eines i mesures d'adaptació davant dels impactes del canvi climàtic.

El canvi climàtic no solament afecta els impactes mediambientals, sinó també totes les activitats desenvolupades en aquestes àrees de muntanya: el pastoralisme, l'agricultura, el turisme d'hivern i l'explotació forestal, entre d'altres.

Així doncs, l'adaptació al canvi climàtic suposa una dimensió clau a tenir en compte a l'hora de plantejar mesures econòmiques i socials als territoris de muntanya.
L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic

L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic és una iniciativa posada en marxa per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) el 2010, finançada pel Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

Més enllà de realitzar un seguiment de les evolucions del clima a escala transfronterera, l'Observatori té com a objectiu aportar les eines i informacions claus que contribueixin a l'adaptació dels sectors socioeconòmics i dels sistemes naturals més vulnerables del territori pirinenc.

Com a plataforma d'intercanvi d'informació científica, l'Observatori posa a disposició dels investigadors, de les administracions i dels actors econòmics i socials nombroses eines sobre el canvi climàtic als Pirineus a través de la seva pàgina web: www.opcc-ctp.org

L'avanç del programa

La trobada tindrà lloc al Planetari de Pamplona el 6 de novembre amb un programa articulat a partir de dos grans blocs.

D'aquesta manera, les ponències se centraran en zones de muntanya europees, amb l'objectiu de destacar les problemàtiques comunes i les iniciatives transferibles entre les diferents àrees.

Es comptarà amb la participació de l'Agència Europea de Medi ambient (AEMA), la Convenció dels Carpats i la Convenció Alpina, a més de representants del Conseil régional de Languedoc-Rousilllon i de l'Instituto Pirenaico de Ecología (IPE).

A la tarda, es presentarà a la cúpula del Planetari el treball desenvolupat per l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic a través dels seus socis en el marc del seu programa d'acció 2011-2013, en cadascuna de les temàtiques tractades: clima, aigua, boscos, riscos naturals, biodiversitat, teledetecció i adaptació. Per finalitzar el Col•loqui, s'abordarà la qüestió del canvi climàtic en els mitjans de comunicació, un dels reptes actuals.

 
Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook