Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 25 d'octubre del 2021

La Xarxa per a una transició energètica justa critica el nou decret de les energies renovables

En el marc de la Setmana de l'Energia, la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa, integrada per gairebé un centenar de plataformes i entitats d'arreu del territori, critica el nou decret sobre les energies renovables que prepara el govern català i que previsiblement s'aprovi aquest dimarts. Per la XCTEJ, el contingut del nou decret llei d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades està ple d'incongruències respecte el que afirma defensar la Conselleria d'Acció Climàtica.
 -  -  <br />  <br />


Imatge correponent a la protesta contra el nou decret de les renovables protagonitzada el passat 20 d'octubre per una trentena de representants de la XCTEJ

En un format de presentació de Fake News, la Xarxa catalana per una transició energètica justa, integrada per 89 plataformes , ha presentat aquest matí els arguments en contra del nou decret llei d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades que prepara el govern i que, segons la Xarxa està ple d'incongruències respecte el que afirma defensar la pròpia Conselleria d'Acció Climàtica ja que no garanteix la preservació del sòl conreable, fet que va en contra de la sobirania alimentària que persegueix Catalunya.

Des de la Xarxa recorden que, a més de contribuir a augmentar la sobirania alimentària de Catalunya, el fet de mantenir lliure el sòl conreable afavoreix també l'absorció de C02 que fa el sòl, una absorció que deixaria de produir-se si la terra es deixa erma i s'omple amb instal·lacions, encara que aquestes siguin d'energia renovable.

Per això, des de la Xarxa es proposa que les fotovoltaiques en concret s'ubiquin a les taulades tant de cases i edificis d'habitatges i industrials i que que les intal·lacions de renovables es situin en zones entropitzades. En aquest sentit, la Xarxa posa com exemple Suïssa que aprofiten les autovies per posar intal·lacions fotovoltaiques.

Finalment, des de la Xarxa recorden que, a més d'impulsar l'autoconsum, des de les administracions s'hauria d'impulsar una reducció del consum energètic.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook