Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 13 d'octubre del 2011

La UPC acull el Simposi internacional de medis de cultiu, compostatge i anàlisi de substrats

Del 17 al 21 d'octubre, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC) acull l'International Symposium on Growing Media, Composting and Substrate Analysis, una trobada d'experts de tot el món en l'àmbit dels substrats, mètodes analítics i compostatge per a usos hortícoles que vol ser una oportunitat d'intercanvi d'informacions a nivell internacional sobre els avenços científics i tecnològics del sector. La conferència, coordinada per l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) i el Departament d?Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia pretén ser un fòrum per l'intercanvi d'informació i debat, així com fomentar la col·laboració entre els participants. Hi participaran 130 científics i tècnics experts, procedents dels cinc continents i es presentaran 120 ponències. El simposi és de caràcter bianual i no se celebrava a Espanya des de 1983.
La sessió inaugural del simposi tindrà lloc dilluns 17 d'octubre, a les 9.30h a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i estarà presidida per Maria Teresa Martí, secretaria general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Sis sessions temàtiques en forma de comunicacions orals, a més dues d'exposició de pòsters, i una visita tècnica a tres empreses del sector, seran el cos d'aquesta trobada internacional. Pel que fa a les ponències, han estat escollides sobretot posant el focus en l'actualització dels avenços en aquest àmbit i la sostenibilitat dels processos, recursos, productes i gestió dels cultius en substrats i el compostatge:

· Sessió 1: Advances in analytical techniques for growing media and composting.
"European Standarditzation of Growing Media: A Critical View" serà la ponència convidada, que anirà a càrrec d'Andreas Baumgarten (Àustria), especialista en mètodes d'anàlisi de substrats.

· Sessió 2: Novelties in materials, uses and properties of growing media and compost products.
"A View beyond Traditional Growing Media Uses" és el títol de la ponència que farà Silvia Burés (Espanya), especialista en els nous usos i propietats dels substrats i ha estat investigadora de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i professora de l'ESAB i de la Universitat de Geòrgia (USA).

· Sessió 3: New developments in composting and compost products.
"SWOT Analysis of Compost es Growing Media Component", conferència a càrrec de Michael Raviv (Israel), especialista en compostatge i sistemes de cultiu fora sòl i professor de l'Hebrew University of Jerusalem.

· Sessió 4: Water and nutrition management in soilless culture.
"State of the Art and New Trends of Soilless Cuture in Spain and in Emerging Countires" serà la ponència de Miguel Urrestarazu (Espanya), especialista en cultius fora sol i professor Titular de la Universidad de Almería.

· Sessió 5: Horticultural production: sustainable uses of growing media and compost.
"Towards Sustainability in Growing Media Production and Use", per Bill Carlile (Ireland), especialista en substrats de cultiu i ex-professor de la Nottingham Trent University.

· Sessió 6: Plant protection and biological suppression in growing media and compost.
"Recent Advances in Microbial Aspects of Compost Production and Urilization", per Joaquín Moreno (Espanya), especialista en microbiologia del compostatge i interaccions microorganisme-planta i catedràtic de la Universidad de Almería.

 

Article: MónSOStenible
Font: UPC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook