Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 11 de desembre del 2017

La Unió Europea considera il·legal l'impost al sol

La Comissió Europea d'Indústria i Energia ha aprovat un nou informe sobre energies renovables, que reforça el dret ciutadà a l'autoconsum energètic i les perspectives de futur per a l'energia renovable, que la UE espera incrementar del 27 al 35% al 2030. Si bé és cert que els organismes europeus donen suport a les energies renovables impulsades per la societat, la UE no obliga directament als Estats a marcar-se objectius nacionals vinculants per fomentar les renovables. A més, els deixa un marge del 10% en el compliment dels objectius establerts.
Així doncs, la Comissió d'Energia del Parlament Europeu ha votat per reconèixer més drets a la ciutadania per produir, vendre i intercanviar la seva pròpia electricitat. A través d'esmenes a la regulació sobre les energies renovables, l'electricitat autoconsumida s'allibera d'impostos i de càrrecs punitius. Tot això fa que "l'impost al sol" vigent a l'Estat espanyol passi a ser il·legal segons les normes que estipula la Unió Europea, en matèria d'energies verdes, com ho és la solar.

Què és l'impost al sol?
És un impost determinat per l'Estat espanyol que obliga a les instal·lacions d'autoconsum a pagar un càrrec sobre l'electricitat produïda i consumida, si la potència de les plaques solars instal·lades supera els 10 kW.

 

Article: MónSOStenible
Font: Comissió Europea d'Indústria i Energia

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada