Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 22 d'agost del 2011

La justícia danesa comdemna als activistes de Greenpeace que van protagonitzar una acció pacífica a la Cimera del CLima del 2009

La Justícia danesa ha condemnat als onze activistes de Greenpeace que van participar en l'acció pacífica de la Cimera del Clima, inclòs Juan López de Uralde, exdirector de Greenpeace Espanya, a 14 dies de presó suspesa així com a una multa de 75.000 corones daneses , rebaixant significativament la petició del fiscal que demanava 60 dies de presó i una multa de 200.000 corones daneses. A més, el tribunal ha desestimat la petició de la fiscalia de prohibir l'entrada dels activistes a dinamarca per un període de 6 anys.
El Tribunal de Copenhaguen ha condemnat als onze activistes de Greenpeace per violació de domicili, falsificació de documents i suplantació de càrrec públic. Finalment els han declarat no culpables del delicte d'ofensa contra la Reina de Dinamarca, amfitriona del sopar (aquest càrrec no s'emprava al país danès des de 1934). "La decisió de la justícia danesa, que imposa un període de presó suspesa fins i tot inferior a la ja complerta de manera preventiva, demostra la desproporció del procés dut a terme des de la detenció dels activistes el desembre de 2009, després de realitzar una acció pacífica demanant acció contra el canvi climàtic "ha declarat Mirin Gutiérrez, directora executiva de Greenpeace Espanya.

Tres dels activistes (Juan López de Uralde, Nora Christensen i Christian Schmutz) van aconseguir entrar la nit del 17 de desembre de 2009 al palau de Christiansborg, en el sopar de gala a la qual assistien els 120 líders mundials presents a la Cimera del Clima de Copenhaguen, i desplegar una pancarta amb el lema: "els polítics parlen, els líders actuen". Els tres activistes i el responsable de la campanya d'Energia de Greenpeace Internacional, Joris Thijssen, ja van passar 20 dies en presó preventiva en el Nadal de 2009 .*

Greenpeace recorda que des que va acabar la cimera del Clima de Copenhaguen s'han batut el rècord d'emissions de CO2 (el 2010), l'Àrtic ha assolit els nivells més baixos de gel des de 1979 i continua l'augment de les temperatures i la proliferació de fenòmens meteorològics extrems i de grans sequeres.

"La veritable ofensa que hi va haver a Copenhaguen no va ser l'acció de Greenpeace sinó la indiferència que els líders polítics mundials van mostrar davant els milions de persones que ja estan patint els greus impactes del canvi climàtic", ha afegit Miren Gutiérrez. "Un any i mig després de la nostra ació és el moment de centrar-nos en la propera Cimera del Clima que se celebrarà a finals de 2011 a Durban (Sud-àfrica). Esperem que per llavors els líders polítics demostrin el seu compromís amb el planeta i abordin el tema clau en la lluita contra el canvi climàtic: l'establiment de compromisos de reducció d'emissions que ens permetin aturar l'augment de la temperatura global tan lluny com sigui possible del límit de 2 º C estableixen els científics "

Article: MónSOStenible
Font: Greenpeace

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook