Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de juny del 2018

La Generalitat podria deixar d'utilitzar els envasos de plàstic d'un sol ús

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la Generalitat de Catalunya va anunciar aquest dimarts que deixarà de fer servir envasos de plàstic d'un sol ús en les seves institucions. Com a alternativa s'utilitzaran prioritàriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta.
 -  -  <br />  <br />
 

El passat dimarts 5 de juny, durant el lliurement del Premi Medi Ambient 2018, el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet va dir que portaria la proposta de prohibir els envasos de plàstic d'un sol ús a les dependències de la Generalitat al consell executiu. La reforma va ser alentada també pel president de la Generalitat, Quim Torra, qui va subrattlar que "Catalunya ha fet seus aquests objectius", fent referència als postulats dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Es calcula que al fons del Mar Mediterrani hi ha prop de 250.000 milions de microplàstics i més de 500 tones de residus de plàstic flotant a la superfície. Si continuem així, l'ONU estima que l'any 2050 hi haurà més bosses que peixos als oceans. En aquest sentit, les autoritats catalanes han volgut fer un pas endavant i promoure la prohibició tant als departaments i ensos del sector públic de la Generalitat com als productes d'ús intern en actes públics o accions de difusió, segons va explicar el conseller Calvet. 
Per fer efectiva la mesura, els òrgans de contracctació hauran d'especificar la prohibició durant l'execusió dels contractes sobre màquines expenedores i serveis d'àpats i restauració. Així mateix, el govern es compromet a posar fonts d'aigua potable als centres de treball de la Generalitat, per evitar l'ús d'ampolles de plàstic. 

D'altra banda, el congrés dels diputats de Madrid ha aprovat, amb el vot en contra del PP, una mesura similar a la catalana segons la qual es deixaran de fer servir envasos de plàstic d'un sol ús a partir del 2020.

Article: MónSOStenible
Font: Generalitat de Catalunya

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook