Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 9 de novembre del 2019

La Conferència mundial de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic, la COP25, que es celebrarà a Madrid sota la presidència de Xile, estrena nou logo

La Cimera del Clima de les Nacions Unides, que es celebrarà a Madrid del 2 al 13 de desembre, sota la presidència del Govern de Xile ja te nou logo. La Cimera, que es celebrarà a Fira Madrid,mantindrà la presidència original de Xile i comptarà amb el suport logístic del Govern d'Espanya. La presidenta designada per a la conferència és la Sra. Carolina Schmidt, ministra de Medi Ambient de Xile. El secretariat del canvi climàtic de l'ONU treballa ara estretament amb els governs de Xile i d'Espanya per organitzar la conferència de la manera més eficaç i ràpida possible. Des del govern d'Espanya, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha afirmat que la celebració de la conferència a Madrid constitueix tant un repte com una oportunitat per Espanya i que s'ha de treballar de manera constructiva i postitiva amb Xile,amb les Nacions Unides i amb Europa en aquest moment particularment crític.
 -  -  <br />  <br />


Des de la presidència de la Conferència s'està fent tots els esforços per permetre una gran participació i mantenir l'abast dels espais i esdeveniments expositius tal i com estava previst. Amb tot, la llista final d'esdeveniments i exposicions laterals s'ajustarà a l'espai disponible al recinte.

 -  -  <br />  <br />

La COP25 tindrà lloc del 2 al 13 de desembre de 2019 a IFEMA - Fira de Madrid ( https://www.ifema.es/ca ) situada a l' Avda. del Partenón, núm 5 de Madrid, Espanya

El divendres 1 de novembre de 2019, la Mesa de la Conferència de les parts de la Convenció marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (UNFCCC) va acceptar la proposta del Govern de Xile de celebrar Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP25 2019 a Madrid, que va ser possible per l'oferta generosa del govern d'Espanya.  El secretariat de la UNFCCC comunicarà informació tan aviat com estigui disponible. Tota la informació de la conferència es publicarà al lloc web a https://unfccc.int/COP25 .

La cimera de Nova York, prèvia a la COP25 i un punt de partida per a la mateixa, va significar un gran pas en l'acció nacional i l'acció del sector privat cap al límit climàtic 2020 Però s'acaba el temps, i els líders joves avisen: "Estarem vigilant"

El darrer comunicat emès des de la Cimera de Nova York,del passat mes de setembre: recollia alguns anuncis importants fets pels líders del govern i del sector privat a la cimera de l'acció climàtica de les Nacions Unides que va impulsar accions i va demostrar que tot i que creix el reconeixement, el ritme d'acció climàtica s'ha d'accelerar ràpidament.

65 països i grans economies subnacionals, com Califòrnia, es van comprometre a tallar gasos amb efecte d'hivernacle i a arribar a reduir les emissions netes a zero fins al 2050, mentre que 70 països van anunciar que potenciarien la seva acció nacional de plans per al 2020 o que ja havien iniciat el procés per fer-ho.

Més de 100 líders empresarials van fer arribar accions concretes per alinear-se amb els objectius de l'Acord de París i agilitzar-los augmentar la transició de l'economia grisa a la verda, inclosos els propietaris d'actius amb més de 2 bilions de dòlars i empreses líders amb un valor combinat també superior als 2 trilions de dòlars.mMolts països i més de 100 ciutats, incloses moltes de les més grans del món, van anunciar nous passos concrets per combatre la crisi climàtica. Molts països més petits, incloent-hi els Estats en desenvolupament, les illes petites i els països amb menys desenvolupament van fer les promeses més grans, tot i que són els que menys han contribuït a la realització problema

El secretari general de l'ONU, António Guterres, en tancar la cimera, va dir: "Heu aportat un impuls a la cooperació amb acords ambicionsos. Però ens queda un llarg camí per recórrer "."Necessitem plans més concrets, més ambició de més països i més empreses. Necessitem totes les institucions financeres, públiques i privades, que vagin d' una vegada per totes cap a l'economia verda. "

Els líders de joventut, inclosa Greta Thunberg, van aportar a la Cimera la urgència d'una actuació més gran i de major determinació.

Entre els principals anuncis, hi havia els següents compromisos:
• França va anunciar que no arribaria a cap acord comercial amb els països que hi hagi polítiques contràries a l'Acord de París.
• Alemanya es va comprometre amb la neutralitat del carboni cap al 2050
•12 països es van comprometre amb el Fons Climàtic Verd, El finançament oficial suposa un mecanisme per ajudar els països en desenvolupament a contrarestar les pràctiques d'adaptació i mitigació
respecte al canvi climàtic.
A més dels darrers anuncis de Noruega, Alemanya, França i França, i el Regne Unit, que recentment han duplicat les seves aportacions actuals.
• El Regne Unit va aportar una contribució addicional important, doblant el seu global de finançament internacional del clima fins a 11.600 bilions de lliures per al període comprès entre el 2020 i el 2025
• L'Índia es va comprometre a augmentar la capacitat d'energies renovables a 175gw el 2022 i a continuar augmentant fins als 450GW, i va anunciar que 80 països s'han incorporat a l'Alinça Solar Internacional.
• La Xina va dir que seguirà un camí de creixement d'alta qualitat i un desenvolupament baix en carboni i va anunciar una associació que podria desbloquejar fins a 12.000 milions de tones d'emissions mundials mitjançant solucions basades en la naturalesa.
• La Unió Europea va anunciar que almenys el 25% del proper pressupost de la UE es dedicarà a activitats relacionades amb el clima.
• La Federació Russa va anunciar que ratificaran l'Acord de París, aportant el total nombre de països que s'han adherit a l'Acord fins a 187.
• El Pakistan va dir que plantaria més de 10 mil milions d'arbres durant els propers cinc anys.

En nivells sense precedents d'acció del sector privat, alguns compromisos adquirits són:
• Un grup de propietaris d'actius dels més grans del món encarregat de dirigir més de 2 trilions de dòlars inversions: es va comprometre a traslladar-se a carteres d'inversions amb neutre de carboni cap al 2050.
• Es van comprometre 87 grans empreses amb una capitalització borsària de més de 2,3 bilions de dòlars americans a reduir les emissions i alinear els seus negocis amb allò que els científics diuen que és necessari per limitar el pitjor impacte del canvi climàtic i mantenir un futur d'1,5 ºC.
• 130 bancs, un terç del sector bancari global, es van inscriure per alinear els seus negocis amb els Objectius de l'acord de París

Per passar de l'energia marró a la verda:
• Michael Bloomberg augmentarà el finançament i la difusió geogràfica dels seus esforços per eliminar la carbó a 30 països. Ja el seu treball ha ajudat a tancar 297 de les 530 plantes de carbó dels Estats Units.
• França i Nova Zelanda, van anunciar que no permetran exploracions per a petroli ni gas a les seves terres o aigües fora del mar.
• Caps d'Estat de Finlàndia, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Portugal, i Eslovàquia, es troben entre els que van anunciar que treballaran per eliminar el carbó. La República
de Corea va anunciar que tancaria quatre centrals elèctriques de carbó, i sis més es tancaran el 2022, i que duplicaria de la seva contribució al Fons Clima Verd.
· La Cimera també va oferir plataformes crítiques per millorar l'eficiència energètica i reduir la les necessitats energètiques creixents per a la refrigeració:
· La coalició del "Percentatge del 3%" treballa per impulsar un augment del 3% anual d'eficiència energètica, un percentatge ambiciós i per a anar cap als objectius nacionals de refrigeració, camí cap a un món net de carboni zero de 2050.

Per augmentar el finançament i desbloquejar barreres als fons:
• Molts països, entre ells França, Alemanya i els EEUU, van anunciar noves aportacions al Fons Verd pel Clima, el mecanisme de finançament oficial per ajudar els països en desenvolupament a contrarestar les pràctiques d'adaptació i mitigació del canvi climàtic. 
• Es va presentar oficialment la Plataforma d'Inversions Climàtiques, que Intentarà directament mobilitzar un bilió de dòlars americans en inversions d'energia neta per al 2025 a 20 països menys desenvolupavats.
• Les iniciatives de la cimera han estat dissenyades per assegurar que les accions realitzades siguin justes per a tothom, donin suport a la creació de llocs de treball i contribueixin a millorar la qualitat de l'aire per millorar la salut i protegir els més vulnerables, També s'han anunciat noves iniciatives d'adaptació en l'agricultura i sistemes d'alerta precoç que protegiran 500 milions persones addicionals contra els impactes del canvi climàtic

Les noves iniciatives anunciades s'han dissenyat per ampliar-les per que tinguin l'impactge necessari a escala global. El secretari general va instar els governs, les empreses i la gent de tot el món a unir-se a les iniciatives anunciades a la Cimera i que prometen "continuar impulsant" amb una major ambició i acció. El secretari general es va comprometre també amb el sistema de les Nacions Unides per donar suport a la implementació dels plans presentats al Centre Social de la Cimera amb un informe inicial que es lliurarà a la COP25.

Es pot trobar una llista completa dels anuncis i compromisos adquirits a la Cimera sobre el Clima de Nova York a www.un.org/climatechange

Article: MónSOStenible
Font: UNFCCC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, considera que la celebració de la COP25 a Madrid constitueix un repte, però també una oportunitat per a España i ha ofert ajuda a la jove activista Greta Thunberg per creuar l'Atlàntic i arribar a Madrid a temps per assistir a la celebració de la cimera a Madrid La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, considera que la celebració de la COP25 a Madrid constitueix un repte, però també una oportunitat per a España i ha ofert ajuda a la jove activista Greta Thunberg per creuar l'Atlàntic i arribar a Madrid a temps per assistir a la celebració de la cimera a Madrid Carolina Schmidt, ministra de Medi Ambient de Xile, és a presidenta designada per a la Conferència del Clima de les Nacions Unides, la COP25, tot i que es celebri a Madrid Carolina Schmidt, ministra de Medi Ambient de Xile, és a presidenta designada per a la Conferència del Clima de les Nacions Unides, la COP25, tot i que es celebri a Madrid

Enllaços

Informació de la COP25 Acords de la Cimera de Nova York, punt de partida de la COP25

Informació relacionada

Dilluns, 20 de març del 2023
El ritme d'augment de temperatura a l'últim mig segle és el més alt dels darrers 2.000 anys i les concentracions de CO2 són les més altes en dos milions d'anys
Divendres, 22 de maig del 2020
Més de 150 grans empreses demanen als governs que apliquin polítiques ambicioses per arribar a les emissions zero abans del 2050
Dilluns, 23 de desembre del 2019
La Terra està malalta greu i nosaltres amb ella
Diumenge, 1 de desembre del 2019
La COP25 ha de ser la plataforma de llançament per a una major ambició climàtica i per posar el món en un camí transformador cap a emissions més baixes
Dijous, 31 d'octubre del 2019
El govern d'Espanya ofereix a Xile el seu suport per a la celebració de la Cimera del Clima, la COP25, una oferta que l'ONU analitzarà la setmana vinent
Dimecres, 30 d'octubre del 2019
Es suspèn la COP25 que s'havia de celebrar aquest desembre a Xile, debut a la situació que viu el país
Dilluns, 12 d'agost del 2019
La Cimera sobre l'Acció Climàtica de Nova York i la Setmana del Clima coincidirà amb la convocatòria de mobilitzacions mundials pel clima
Dissabte, 18 de maig del 2019
Un milió d'espècies es troben en perill d'extinció segons un informe de la ONU sobre biodiversitat
Diumenge, 27 de novembre del 2011
Conferència de Durban: nou repte i nova oportunitat mundial per aturar el canvi climàtic i les seves conseqüències