Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 15 de novembre del 2017

La construcció de la nova terminal de creuers al Port de Barcelona topa amb l'oposició de l'Ajuntament i més de 50 entitats ambientals i veïnals

Una cinquantena d'entitats s'han manifestat per exigir l'aturada de la construcció de la nova terminal de creuers que està prevista pel Port de Barcelona. A més, reclamen també que la Generalitat de Catalunya recuperi les competències de gestió del Port, que ara es troba en mans d'una Autoritat Portuària que depèn directament del Ministeri de Foment i que consideren ''visiblement aliena als interessos del territori i la població''. A les entitats que rebutgen la implementació de la nova terminal de creuers, també s'hi suma l'oposició del propi Ajuntament de Barcelona.
 -  - Plataforma per la Qualitat de l'Aire <br />  <br />

Autoria: Plataforma per la Qualitat de l'Aire
 

Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, l'Assemblea de Barris pel Turisme Sostenible i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona són algunes de les principals organitzacions que han signat el comunicat que denuncia els efectes negatius d'incrementar l'anomenat monocultiu turístic a la ciutat, que comporta accions com l'expulsió del veïnat dels barris per manca d'habitatge assequible, la desaparició del comerç de proximitat, els problemes de mobilitat i saturació de la via pública, així com la sobrecàrrega del transport públic, entre d'altres.

Paral·lelament, les entitats denuncien també les elevades emissions de contaminants que generen els creuers, d'entre els quals destaquen de manera alarmant els gasos SO2 i NOx, les partícules en suspensió PM2,5 i PM10, així com les ultrafines, totes altament cancerígenes. Aquesta contaminació prové del combustible dels vaixells, unes 100 vegades més tòxic que el dièsel per automòbils i que ja està prohibit en ports europeus com els del Mar del Nord i el mar Bàltic per la regulació de l'Àrea de Control d'Emissions de Sofre. L'impacte afecta sobretot la qualitat de l'aire dels barris més propers a les terminals, però s'estén per tota la ciutat.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook