Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 1 de juny del 2021

La IX Jornada Ambiental que acull la UB aquest dimecres, primer acte adherit a la Conferència sobre el Futur d'Europa que es fa a Catalunya

Sota el lema "Arriben diners d'Europa, ajudaran a trencar la passivitat actual davant del canvi climàtic?", tindrà lloc aquest dimecres la IX Jornada Ambiental que organitzen la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg i professor de Física de la UB Tomàs Molina. Una dotzena d?experts analitzarà com els fons europeus podrien desbloquejar la inacció climàtica per part dels governs i la societat. Aquest serà el primer acte adherit a la Conferència sobre el Futur d?Europa (COFE) que es farà a Catalunya. En el marc de la jornada es donaran a conèixer els resultats del procés participatiu impulsat per la Unió Europea sobre quines haurien de ser les prioritats per lluitar contra el canvi climàtic segons la ciutadania. Un procés organitzat conjuntament pel Parlament, el Consell i la Comissió europea i que s?ha fet per mitjà d?una enquesta en línia, disponible a la plataforma de la UE.
Després que el passat 9 de maig, Dia d'Europa, es celebrés a Estrasburg l'acte inaugural de la Conferència sobre el Futur d'Europa i es donés el tret de sortida del procés participatiu sobre quines haurien de ser les prioritats per lluitar contra el canvi climàtic segons la ciutadania europea, la Jornada Ambiental que cada any organitzen la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina, és el primer acte adherit a la Conferència sobre el Futur d'Europa que es fa a Catalunya

La Jornada Ambiental, que es podrà seguir de forma presencial i serà retransmès en directe a través del canal de Youtube de la UB de 10 a 13:30 hores, comptarà amb la participació de representants de les diferents administracions per explicar les estratègies i els plans d’acció contra el canvi climàtic, així com influenciadors com Carlota Bruna, instagramera i ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima; Josep Perelló, líder del grup OpenSystems, catedràtic de la UB i membre fundador de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona, i Javier Peña, influenciador de la crisi climàtica i fundador de Hope!

Després de les ponències, tindrà lloc un debat que abordarà la mobilitat a Catalunya impulsada per fons europeus. Moderat per Laura Rahola, cap de Comunicació de la Representació de la Comunitat Europea a Barcelona, intervindran Javier Rivera, responsable de Corporate Strategy de SEAT; Adrián Fernández, responsable de mobilitat de Greenpeace Espanya; Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment de Treball, i José María Baldasano, catedràtic emèrit d’Enginyeria Ambiental de la UPC i doctor en Ciències Químiques per la UB.

Les conclusions de la IX Jornada Ambiental les presentarà Laura Rahola, just abans de la cloenda de l’acte, que serà a càrrec de Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona; Miguel A. Torres, president de Família Torres, i Tomàs Molina.

En el marc de la Jornada Ambiental, també es farà entrega del VII Premi Torres & Earth a la innovació ambiental, obert a votació a través de Twitter fins al dimarts, 1 de juny.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook