Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 10 d'agost del 2010

La Campanya Contra el Quart Cinturó penja a la xarxa l'estudi informatiu del ''Cierre de la autovia orbital de Barcelona''

La Campanya penja a la xarxa els documents bàsics de l'estudi informatiu, i demana al Ministre Blanco que esmeni el poc tacte democràtic de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya i que allargui el termini d'informació pública de l'estudi informatiu fins a principis d'octubre.La Campanya també demana a 18 ajuntaments que facin la mateixa petició al Ministre.
Mentre l'administració de l'estat es vanta de ser una administració electrònica modèlica, la memòria executiva de l'estudi informatiu només pot ser consultada presencialment a la Demarcació de Carreteres de l'Estat o als ajuntaments afectats. Complementàriament, i prèvia sol·licitud, la ciutadania pot sol·licitar una còpia del DVD que integra en un sol document de 1'5 GB tota la documentació de l'estudi informatiu.

Si tenim en compte que l'estudi informatiu està datat el mes de novembre del 2009, sorprèn que el Ministeri de Foment hagi estat incapaç de preparar una còpia íntegra consultable en format paper (2.850 pàgines), i de fraccionar en diversos arxius digitals l'estudi informatiu per poder-lo penjar a la xarxa.

Aquests fets no semblen estar en consonància amb la legislació estatal i europea en relació a l'administració electrònica. Tal vegada deixen en evidència que el Ministeri encara concep la informació com a material restringit i no com a material que ha de ser socialitzat. Com en el cas del Quart Cinturó o autovia orbital, encara concep la mobilitat com un dret privat (per això la insistència en xarxa viària), i no com un dret col·lectiu (el transport públic).

Davant aquestes mancances, la Campanya ha assumit un paper complementari al de l'administració i des d'avui ha posat a la xarxa i a disposició de tota la ciutadania "digitalitzada" la memòria executiva i els plànols de l'alternativa seleccionada en l'estudi informatiu.

Podeu trobar-la visitant http://www.adenc.cat/campanyes/pagina/quart-cinturo-estudi-informatiu-cierre-30-de-juliol-de-2010-memoria-i-planols

Una pròrroga inqüestionable
La Campanya Contra el Quart Cinturó ha tramès, entre ahir i avui, diverses sol·licitudsd'ampliació del termini d'informació pública de l'estudi informatiu del "Cierre de la autovía orbital de Barcelona". Aquestes sol·licituds han estat formulades davant el Ministre de Foment, José Blanco, i el Cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Luis Bonet. Així mateix, hem demanat als 18 ajuntaments afectats directament o indirecta pel projecte (Terrassa, Matadepera, Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Lliça d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, l'Ametlla del Vallès, Canovelles, la Garriga, Granollers, les Franqueses del Vallès, la Roca del Vallès i Cardedeu) que sol·licitin aquesta mateixa pròrroga al Ministeri.

La Campanya entén que, més enllà de les diferents opinions que genera aquest projecte, l'aprovació d'una pròrroga que faci efectiu un mes d'informació pública real és una obligació inqüestionable de qualsevulla administració que no vulgui semblar antidemocràtica. La Campanya proposa que, pel cap baix, aquesta pròrroga allargui el termini d'informació pública fins al 4 d'octubre, per compensar els 27 dies hàbils, segons l'anunci, del mes de juliol i agost.

La Campanya espera que el Ministre recuperi la credibilitat perduda pel seu negociat després de l'anunci del passat divendres. Si la Demarcació de Carreteres de l'Estat no va percebreque, involuntàriament, transgredia l'esperit democràtic i els principis de lliure accés i participació en els mecanismes de presa de decisions de les administracions públiques, ara el Ministre té l'oportunitat d'esmenar un termini que podia semblar fixat amb caràcter exprés per limitar la participació ciutadana i amb voluntat manifesta d'incidir a la campanya electoral al Parlament de Catalunya de la propera tardor.

Recordem que l'anunci fou publicat el passat divendres 30 al BOE i que determina un termini d'informació pública que finalitza el 2 de setembre, coincidint plenament amb el mes d'agost, un mes que a casa nostra esdevé inhàbil per la generalització de les vacances estivals. Cal tenir en compte que precisament a Catalunya la legislació urbanística ja considera inhàbil el mes d'agost. En aquest cas, no obstant, aquest anunci no està afectat per aquesta legislació sectorial.
Article: ADENC
Font: Campanya Quart Cinturó

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook