Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 3 de novembre del 2023

Jane Godall, imatge de la 30a edició del festival internacional de Cinema del Medi Ambient Suncine que afegeix Calafell i Viladecans com a noves seus

L'etòloga i Dra. Jane Godall, padrina del Festival i font d'inspiració del Suncine, constitueix la imatge d'aquesta trentena edició del festival que es celebrarà del 2 a l'11 de novembre. En paraules del seu director Jaume Gil "ella ens impulsa a passar a l'acció duent a terme projectes dirigits a millorar la vida de les persones, els altres animals i el medi ambient. Aquest festival és un homenatge a ella i a totes les persones com ella, que des del seu camp treballen per un futur". Aquest any, el festival afegeix dues seus noves, Calafell i Viladecans. que acolliran la programació del SUNCINE, Calafell acollirà les produccions que tenen a veure amb l'estat de mars i oceans, i Viladecans oferirà produccions que conviden a reflexionar sobre relació entre l'espècie humana i d'altres espècies. La ciutat de Barcelona, seu principal del Suncine, comptarà també amb nous espais com l'Espai Jove la Fontana i el Centre Cívic Vallvidrera, que al costat dels centres neuràlgics dels festival que són l'Institut Francès i els Cinemes Girona, oferiran un bon tast de documentals i projeccions amb presència dels equips de direcció i realització dels film.
Més del 70% de la programació del festival estarà disponible en línia a través de l'App Suncine a la que s'hi pot accedir per la web: www.suncinefest.com. El festival s'estena també en aquesta 30a edició a la nova plataforma de 3Cat, Ràdio i Televisió de Catalunya, que es llança a finals de mes amb un canal Suncine, on es podrà veure la producció catalana del festival i alguna cosa més.

La televisió de Barcelona Betevé oferirà cada dia la programació del festiva. i Televisió de Catalunya, realitzara el 31 d'octubre l'estrena d'una producció catalana dins de l'espai "Sense ficció", un espai que el 2 de novembre, primer dia del festival SuCine, es podrà veure en la seva versió per cinema a l'institut Francès de Barcelona,  juntament amb l'equip de la pel·lícula i els seus protagonistes. Aquesta serà la primera i inaugural projecció de la 30a edició del festival Suncine.

Suncine és el festival de cinema de medi ambient més antic del món, que porta aquest nom des de fa 4 anys. Fins aleshores s'anomenava FICMA, per les sigles de Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, que va fer el canvi de nom a l'edició 26 del festival. Independentment del seu nom, el festival ha estat des de fa 30 anys un punt de trobada de la indústria cinematogràfica i de la ciutadania, que pren el pols al planeta amb els films més actuals de temàtica ambiental, i que te com objectiu educar entretenint i conscienciar sensibilitzant, amb l'audiovisual com a instrument i llenguatge.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook