Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 22 d'octubre del 2013

Illuminating Curiosity: 11 preguntes sobre la llum, un repte per a tots

Illuminating Curiosity és un concurs que vol premiar la creativitat i la capacitat de comunicar idees a partir de la constatació que la ciència dóna resposta a moltes preguntes de la vida quotidiana que sempre hem volgut saber. El concurs parteix de preguntes curioses de diferents persones famoses sobre la llum i el repte és enviar les respostes amb vídeos creatius, entenedors, originals, etc.

Alguna vegada t’has preguntat: Per què els insectes van a la llum? Per què veiem les coses del color que les veiem? Podríem viure del Sol com fan les plantes? O, com és possible el cinema en 3D? Aquestes i altres preguntes que molts ens fem, ara ens arriben de la mà de Mònica Terribas, Jordi Ríos, Natxo Tarrés, Aina Clotet i molts altres personatges coneguts de diferents àmbits. No només ens presenten les seves curiositats sobre la llum sinó que també ens expliquen anècdotes i ens fan reflexions personals que els porten a fer-se aquestes preguntes.

Illuminating Curiosity és per tant un concurs audiovisual que exposa les curiositats de la llum en la vida quotidiana i anima a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar les respostes a aquestes curiositats i a explicar-les en vídeo. El concurs està organitzat per l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) amb la finalitat de crear un punt de trobada divertit i creatiu de la societat amb les ciències fotòniques.

Tothom qui vulgui podrà participar en el concurs ja que s’han organitzat tres categories per grups d’edat per tal de fer la competició més equitativa. Així mateix, per als més atrevits que es posin davant de la càmera, s’ha obert una categoria per a premiar al “Millor Actor – Actriu o millor Comunicador – Comunicadora”. Un jurat amb representants del món audiovisual, comunicatiu-divulgatiu, científic i educatiu seran els responsables de decidir els guanyadors del concurs. També es tindrà en compte l’opinió del públic per a la categoria de “vídeo millor valorat en les xarxes socials”.

El concurs es posa en marxa avui, 22 d’octubre, amb l’estrena de la web illuminatingcuriosity.icfo.cat i l’emissió de la curiositat de Mònica Terribas just després del programa de TVC Quèquicom. Les següents setmanes seguiran amb l’emissió de la resta de curiositats i totes elles estaran disponibles des del primer dia en la web del concurs junt amb les instruccions per participar.

Fins el 23 d’abril hi haurà temps per enviar els vídeos participants. Durant el temps en que el concurs estigui obert, des de l’ICFO s’oferiran recursos on-line i presencials per ajudar en l’elaboració dels vídeos. Els guanyadors del concurs tindran un reconeixement econòmic a més de l’oportunitat de poder conèixer als famosos del concurs, assistir a una gravació del programa de TVC Quèquicom als estudis de TV3 i... passar a ser un membre destacat de la història dels ICFOnians!

 

 

 

 
 
 
 


Article: MónSOStenible
Font: ICFO

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook