Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 2 d'octubre del 2018

Arriba una cuca de llum exòtica a les comarques gironines

La cuca de llum exòtica, del gènere Photinus, s'ha detectat sobretot al Gironès, la Garrotxa i el Baix Empordà i presenta un comportament desconegut en la fauna autòctona, ja que emet bioluminescència durant el vol.
Es creu que es tracta d’una espècie originària d’Amèrica Central, i no es descarta la seva presència anterior a Catalunya per les densitats detectades aquest estiu, amb poblacions de centenars d’exemplars.

La cuca de llum exòtica detectada presenta un comportament desconegut en la fauna autòctona, ja que emet bioluminescència durant el vol. Es creu que es tracta d’una espècie originària d’Amèrica Central, i no es descarta la seva presència anterior a Catalunya per les densitats detectades aquest estiu, amb poblacions de centenars d’exemplars. Encara es desconeixen els possibles efectes sobre les espècies autòctones ni la seva via d’entrada, però cal recordar que les espècies exòtiques que poden esdevenir invasores representen una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat. 

La descoberta ha estat possible gràcies a dos equips científics que han treballat en la identificació d’aquesta espècie, un del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i un altre mitjançant la plataforma de participació ciutadana gusanosdeluz
Article: MónSOStenible
Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook