Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 15 de novembre del 2020

Guia per implantar solucions basades en la natura

La guia, publicada per la Diputació de Barcelona, té per objectiu introduir el concepte de solucions basades en la natura (SbN), definir les tipologies principals i els aspectes més rellevants que cal tenir en compte per a la seva implementació en l'àmbit municipal, incloent-hi la governança, el codisseny participatiu i el finançament. Així mateix, la guia inclou un catàleg amb vint exemples de SbN implementades a escala local en diferents ciutats i pobles del món, amb un focus especial en l'àmbit de la província de Barcelona d'on explica el projecte "Bee Happy" de Viladecans o l'actuació Aiguamolls de Can Cabanyes de Granollers. En aquest sentit, la guia posa atenció en algunes iniciatives que poden contribuir a la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Finalment, el document identifica fonts d'informació addicional sobre l'àmbit de les SbN.
 
 -  -  <br />  <br />


Aiguamolls de Can Cabanyes de Granollers


La Diputació de Barcelona acaba de publicar una guia per promoure solucions en l'àmbit urbà basades en la natura. La guia, que s'ha presentat aquest divendres de forma telemàtica, exposa alguns exemples executats en diferents municipis a partir d'aquest concepte d'incorporar la naturalització en els espais urbans.

En la presentació de la publicació, dins el cicle Parlem de... que organitza la Llibreria d ela Diputació, hi han intervingut Xesco Gomar, diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona; Luis Campos, d'ENT environment & management, i Francesc Baró, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals-UAB, així com alguns del responsables dels projectes que s'exposen en el llibre com el Corredor Verde Montanto-Parque Eduardo VII de la Câmara Municipal de Lisboa, a càrrec de Duarte d'Araújo Mata, el projecte "Bee Happy" de l'Ajuntament de Viladecans, presentat per Joan Ramon Lucena; i l'actuació Aiguamolls de Can Cabanyes de l'Ajuntament de Granollers, a càrrec de Xavier Romero. Solucions basades en la natura és un concepte incipient, amb encara poques iniciatives, estratègies i normatives, que connecta amb altres de vinculats com la renaturalització de les ciutats, els serveis ecosistèmics i, especialment, el d'adaptació al canvi climàtic. En aquest sentit la guia vol contribuir a la seva comprensió i implantació en el territori, i a identificar-ne els principals reptes i oportunitats.

El document és un encàrrec de la Gerència de Serveis de Medi Ambient a un dels equips de recerca punters al món en aquest camp, participant també en el projecte europeu Naturvation , format entre d'altres per Filka Sekulova (ICTA-UAB), Francesc Baró (ICTA-UAB) i Luís Miguel Campos Rodrigues.


Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook