Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 8 de desembre del 2019

Greta Thunberg lamenta que l'escolta dels governs als activistes ambientals no es tradueixin en polítiques i accions pel medi ambient

La jove activista Greta Thunberg ha participat a la roda de premsa prèvia a la manifestació pel clima de divendrers, al costat de la jove Shari Crespi, de Fridays For Future España, de Vanessa Nakate de FFF Uganda i del cordinador internacional de Fridays For Future España Alejandro Martinez.
 -  -  <br />  <br />


A les preguntes formulades pel cordinador de comunicació de Fridays For Future España, Tomás Castillo, sobre el paper de la juventud en el lideratge ambiental i el fet que cada vegada se'ls escolta més, Crespi ha reconegut que és important que hi hagi liders ambientals joves. Greta Thunberg, per la seva banda, ha dit que des que va començar a fer la vaga escolar pel clima a Suecia, el govern del seu país li fa més cas, però lamenta que el cas que els governs fan als liders socials joves no es tradueixin en polítiques i accions a favor del medi ambient.

Coincidint amb el dia de la Constitució, un periodista va preguntar si creien que els drets del planeta haurien de ser considerats drets constitucionals i estar recollits a la Carta Magna de cada país. A aquesta pregunta, Greta Thunberg va respondre afirmativament dient què s'hauria de reconixer i recollir aquest dret.

Pel que fa a la Cimera del Clima, que la jove activista va visitar el mateix divendres al matí i que va tornar a visitar diumenge i ho farà de nou dimarts quan oferirà una conferència al costat dels Joves ple Clima, Greta Thunberg va dir que s'ha d'aprofitar l'oportunitat d'aconseguir resultats a la COP25, que no es pot esperar a la COP26. Per això, Thunberg ha apressat els polítics a actuar immediatament: " No podem esperar ni un dia més" ha dit.

Article: Míriam Viaplana / Madrid

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook