Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 7 de desembre del 2012

Greenpeace reparteix botelles d'aigua amb trossos de texans a dins per denunciar la contaminació de l'aigua per part del sector tèxtil

Un grup de voluntaris de Greenpeace vestits de cambrers han repartit a Madrid 501 ampolles de vidre que en lloc d'aigua contenien trossos de roba texana per denunciar la contaminació de l'aigua per part del sector tèxtil. Amb aquesta acció artística, dissenyada per Yolanda Domínguez, l'organització ecologista volia posar de manifest el sesne sentit que suposa l'abocament continu de substàncies tòxiques a l'aigua en el procés de fabricació de tèxtils.
 -  -  <br />  <br />
 
Les ampolles anaven numerades i signades una a una per l'artista i portaven la inscripció: "No importa que no tengas agua mientras tengas unos vaqueros". L'acció s'ha centrat en la marca Levi's, ja que, en ser l'empresa més gran de texans del món, te també una responsabilitat especial especial a l'hora de marcar el camí a seguir a la resta d'empreses del sector tèxtil.  A més, tal i com denuncia el darrer informe de  Greenpeace Hilos tóxicos: al desnudo ,les anàlisis de l'aigua de les canonades d'abocaments de dos fabricants tèxtils que fabriquen per a  Levi's a Méxic (Lavamex i Kaltex) demostren que s'estan abocant substàncies tòxiques perilloses als rius mexicans, que desemboquen al mar.  

En aquest sentit, en una zona propera a una de les instal·lacions es va trobar nonilfenol, una substància química utilitzada a la industria manufacturera tèxtil, que ja ha estat prohibida a molts països. Es trata d'un producte molt  persistent capaç d' acumular-se a la cadena alimentària fins arribar als éssers humans, i que pot actuar com a disruptor hormonal. Generalment, es concentra en el teixit del peix, però també s'ha detectaten el teixit humà.  

Greenpeace exigeix a les grans marques de moda que s'afegeixin al repte #Detox i que apostin per "l'abocament zero" de substàncies químiques perilloses per l'any 2020, tal i com ja ho han fet d'altres marques com Inditex Inditex, Mango, H&M o Marks & Spencer, i que exigeigin als seus proveedors que facin públiques les dades de totes les emissions de substàncies químiques tòxiques que aboquen.  

Article: MónSOStenible
Font: Greenpeace

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook