Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 1 de desembre del 2010

Greenpeace demana al nou govern català que mantingui el compromís en contra de la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya

La delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martinez, deia en una entrevista a monSOStenible que l'organització ecologista demana al nou govern sortit de les eleccions del 28N "en primer lloc que mantingui el compromís, i que l'expressi, que no vol que Catalunya aculli el cementiri nuclear perque això té implicacions molt importants; i en segon lloc que faci una estratègia que dóni una prioritat nacional a l'assoliment i l'establiment d'un sistema energètic cent per cent renovable, eficient, i amb estalvi, tant aviat com sigui possible, i que es posi a dissenyar com això es pot atendre d'una manera òptima".
A la pregunta: Des de Greenpeace que li demanarieu al nou govern que surti de les eleccions del 28 de novembre? Anna Rosa Martinez responia:
"Nosaltres demanem en primer lloc que mantingui el compromís, i que l'expressi, que no vol que Catalunya aculli el cementiri nuclear perque això té implicacions molt importants; i en segon lloc que faci una estratègia que dóni una prioritat nacional a l'assoliment i l'establiment d'un sistema energètic cent per cent renovable, eficient, i amb estalvi, tant aviat com sigui possible, i que es posi a dissenyar com això es pot atendre d'una manera òptima. Se'ns diu que des de Greenpeace volem tancar les nuclears. A mi no m'importaria, però nosaltres no estem demanant això. El que estem demanant és tenir un horitzó, saber que anem a un cent per cent renovables i a un sistema eficient, que també inclogui -per exemple- que la mobilitat i els cotxes elèctric funcionin prioritàriament a partir d'energies renovables. És a dir, una visió integral del que és l'electricitat, del que és la mobilitat... I això ha de ser un compromís i una estratègia de país. Nosaltres amb això ja estariem força contents. Pensem també que hi ha totes unes mesures a complir, eh? Que es doni prioritat a una mobilitat col·lectiva, als ferrocarrils, que hi hagi una moratòria sobre les noves autopistes i les noves autovies especialment en aquelles que van en paral·lel. Ens sembla que ja hem de posicionar-nos per un món que està certament amenaçat pel canvi climàtic, i d'altra banda, per una crisi energètica i per la pujada del preu del petroli".
Article: MónSOStenible
Font: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook