Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 30 de juny del 2011

Girona se suma al Dia Internacional Lliure de Bosses

Ara fa tres anys que la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus, juntament amb ajuntaments, gremis, entitats, empreses de tota Catalunya i en el context de la campanya Catalunya lliure de bosses, van declarar el 3 de juliol, Dia Català Lliure Bosses de Plàstic. Durant els dos primers anys va ésser una actuació en l'àmbit català però cal destacar que, una iniciativa que va néixer a Catalunya, de seguida va tenir un ressò internacional. Per commemorar aquest dia a la ciutat de Girona en concret, des d'ahir s'han començat a repartir cartells i fulletons informatius als comerços més cèntrics de cada barri per a informar, tant als comerciants com als consumidors, de la importància d'aquest dia.
El projecte de Ley de Residuos y Suelos Contaminados estableix per a l'any 2018 l'eliminació total de les bosses de plàstic. Tanmateix, la substitució per bosses biodegradables (també d'un sol ús) no és la solució. Les bosses de plàstic es poden substituir fàcilment per sistemes reutilitzables (bosses de cotó, cabàs, carretó, compra a granel, etc.).

Quins són els arguments per a un món lliure de bosses?
• La bossa de plàstic està considerada com el símbol emblemàtic de la cultura d'un sol ús, del malbaratament i la demostració d'un consum abusiu i innecessari.
• Són inqüestionables els impactes ambientals associats a l'excessiu consum de bosses d'un sol ús, ja que comporta un consum innecessari de recursos limitats, com són, per exemple, el petroli o l'energia utilitzada actualment per fabricar-les i/o distribuir-les.
• Moltes bosses s'abandonen, afecten la fauna i embruten el nostre entorn i medi natural.

Les quantitats :
• A Catalunya, s'usen una mitjana de 5'4 bosses per família i setmana en cadenes comercials (Estudi FPRC, 2007), el que suposa que només amb un cap de setmana consumim més de 14 milions de bosses deplàstic. es consumeixen 36 milions de bosses de plàstic cada setmana (ARC, 2009).
• A l'Estat espanyol, es consumeixen a l'any una mitjana de 238 bosses de plàstic per persona.
• A tot el planeta, s'estima que hi ha un consum de 500 milers de milions de bosses de plàstic.  

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Girona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook