Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 12 de juliol del 2013

Girona Cycle Sexy: un projecte gironí per promoure l'ús de la bicicleta, premiat per la Unió Europea

La Comissió Europea ha anunciat els 18 guanyadors de la campanya de mobilitat sostenible 2013, que sota el lema 'Fes la combinació correcta' pretén promoure la mobilitat urbana sostenible. Un dels projectes escollits, que rebrà un finançament de 7.000 euros de la UE, és el 'Girona Cycle Sexy' impulsat per l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) amb la participació de Mou-te en Bici i l'Oficina Verda de la Universitat de Girona. El projecte Cycle Sexy vol promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat de Girona. Per tal d'aconseguir-ho, es proposa convertir-la en un element de moda i estil i demostrar que es pot anar amb bicicleta amb qualsevol tipus de roba, fins i tot amb les peces més fashions i atrevides. En definitiva, la campanya permetrà visualitzar la bicicleta com un mitjà de transport divertit i atractiu, fixant-se en la realitat d'altres ciutats europees com ara Copenhaguen o Amsterdam.
La iniciativa, que començarà a finals de 2013 però concentrarà la major part de les seves activitats el gener del 2014, presenta diferents accions, entre les quals destaquen un concurs via Instagram on es proposa que els ciclistes es disfressin i comparteixin el seu look en aquesta xarxa social fotogràfica i una desfilada de bicicletes pels carrers de la ciutat de Girona. Es premiarà l'originalitat i la creativitat de les propostes que englobin art i moda.

Seran activitats obertes a tota la ciutadania però en les quals es vol implicar especialment els estudiants universitaris, amb l'objectiu de sensibilitzar la franja d'edat més jove.

L'objectiu final d'aquest projecte és incrementar el nombre d'habitants que usen la bicicleta com a mitjà de transport, que actualment representa un 2,3% dels desplaçaments totals a la ciutat de Girona.

Amb motiu de l'anunci dels guanyadors de la campanya de mobilitat sostenible de la Comissió Europea, el vicepresident i comissari de Transports, Siim Kallas, ha declarat que "la creació d'una cultura de mobilitat urbana sostenible és un repte. Després de l'èxit de la primera convocatòria, el 2012, sabem que hi ha un número important d'europeus que estan disposats a encarar-lo. El que volem és donar suport a tants projectes com sigui possible i ajudar-los a emprendre canvis positius profunds".

Des del seu llançament, el 2012, s'han registrat gairebé 380 iniciatives de mobilitat urbana sostenible, que es poden consultar en la pàgina de la campanya.

La campanya de mobilitat sostenible de la Comissió Europea està relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra anualment del 16 al 22 de setembre i que culmina amb el dia sense cotxes. La campanya està finançada a través del Programa Energia Intel·ligent per a Europa, que és el programa de la UE per a accions no tecnològiques en l'àmbit de l'eficiència energètica i les fonts d'energia renovables.

 

Article: MónSOStenible
Font: UE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook