Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 4 de juny del 2019

Coincidint amb el Dia del Medi Ambient, la UB i Torres organitzen unes Jornades Ambientals sobre els impostos com a solució al canvi climàtic

La Universitat de Barcelona acollirà aquest dimecres, 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, les VIII Jornades Ambientals, on participaran una dotzena d?experts nacionals i internacionals per debatre si els impostos són la solució al canvi climàtic. En finalitzar l'acte, Cellers Torres entregarà el VI Premi Torres&Earth a la innovació ambiental.
Entre els ponents, destaca l'expert canadenc Dave Sawyer, economista responsable del Canadian Climate and Clean Growth Institute (Institut de Clima i Creixement Net de Canadà), la ponència del qual versarà sobre: ‘El progrés de Canadà cap al seu NDC: un paquet de polítiques escalable cap a una profunda descarbonització'. Amb una trajectòria de 25 anys ajudant a resoldre els desafiaments de les polítiques per al desenvolupament sostenible, Sawyer és l'autor de diversos informes centrats en la transició energètica canadenca, en els que s'analitza l'impacte regulador en un context de desenvolupament sostenible. Jeroen van den Bergh, professor d'investigació de l'ICREA a l'ICTA-UAB i catedràtic d'economia ambiental a la Universitat Lliure d'Amsterdam, defendrà la necessitat impositiva en la seva ponència ‘Únicament un impost al carboni pot aturar el canvi climàtic', mentre que el periodista Josep Cabayol, president de Solidaritat i Comunicació i impulsor de la jornada ‘Realitat climàtica = emergència social' celebrada el passat 6 d'abril, moderarà la taula de debat sobre ‘Per què cap govern s'enfronta de veritat a la situació climàtica?'. També participaran portaveus de Fridays for Future, moviment estudiantil internacional nascut amb Greta Thunberg, que s'organitza per reclamar accions contra l'emergència climàtica.

Completen el panell de ponents Maite Vilalta, vicerectora d'Igualtat i Acció Social de la Universitat de Barcelona; Laura Rahola, cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Emilio de las Heras, expert en finançament internacional i autor del blog Canvi Climàtic i Economia del diari Expansión; Aida Vila, Integrity Project Manager de Greenpeace Internacional; Dr. Javier Martin-Vide, catedràtic de Geografia Física de la UB, i Dr. Enric Tello, catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la UB.

La inauguració del certamen anirà a càrrec del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; el president de Família Torres, Miguel A. Torres, i la vicerectora de la UB Maite Vilalta. Conduïda pel meteoròleg Albert Barniol, la VIII Jornada Ambiental està organitzada per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina, i se celebrarà a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona des de les 9 del matí a les 13:45 del migdia.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook