Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 14 de maig del 2010

Es presenta la nova guia "Parc a taula" de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona

L'objectiu de la guia és posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforçament de la identitat local. Fins ara, els cinc parcs que participen en el programa (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la Serralada Litoral) editaven cadascú un tríptic informatiu.
El diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, acompanyat pel secretari general de la Fundació italiana Symbola, Fabio Renzi, pel director del programa "El Parc a taula", Xavier Roget, i pel vinicultor Daniel Sancho, ha presentat aquest matí la nova guia única del programa "El Parc a taula" que aplega a 124 participants de cinc parcs de la Xarxa de parcs de la Diputació.

A l'acte de presentació, el diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, ha destacat que el Parc a taula és «un programa optimista, de gent compromesa amb el territori que, amb la seva feina, ajuden a preservar els espais naturals". Per la seva part, el secretari general de la Fundació per la Qualitat italiana Symbola, Fabio Renzi, ha afirmat que «la qualitat d'un territori no es pot entendre sense la qualitat de les empreses» i que els governs locals i les administracions «han d'ajudar a aquestes iniciatives».

El director del programa Parc a taula, Xavier Roget, ha dit que la guia va una mica més enllà perquè «a més de fomentar la cultura de mercat, conté molta més informació que pot ser útil per a tots els visitants d'aquests espais naturals».

La publicació és gratuïta i es pot trobar a tots els punt d'informació de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i també es pot sol·licitar a la Llibreria de la Diputació i a l'Àrea d'Espais Natural

Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic, promogut per la Diputació de Barcelona, que pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs. El programa va néixer dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació des de l'any 1992. Els parcs del Garraf i Olèrdola van ser els primers de dur-lo a terme l'any 2001. Aquesta iniciativa ha tingut continuïtat amb la incorporació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2004, i dels parcs de la Serralada Litoral i del Foix, des del 2008. Parc a taula es concep com un programa transversal de la Xarxa de Parcs Naturals amb uns objectius generals i uns d'específics que deriven de la gastronomia, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat que podem trobar en aquests territoris. D'aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits us proposen degustar diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes. Als restauradors, s'hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina. Per últim, s'inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir d'una estada relaxant i alhora confortable.

Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook