Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 13 de febrer del 2012

Es manté l'alerta per onada de fred i activa el Neucat per la previsió de nevades importants al vessant nord del Pirineu i nord-est de Catalunya

Segons els Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació meteorològica de risc per onada de fred i es mantenen les previsions d'onada de fred a tota Catalunya, amb glaçades generals i temperatures sota zero, tot i que la situació anirà millorant al llarg d'aquests dies. Amb tot es mantindrà, possiblement, fins dimecres 15 de gener. Hi ha possibilitats d'arribar a temperatures molt inferiors a les mínimes més habituals.
Comarques afectades per l'avís de risc meteorològic per onada de fred:
Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Urgell, Vall d'Aran i Vallès Oriental.

Activada l'alerta del pla d'emergències per risc de nevades (Neucat)
La DGPC de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla d'emergències per nevades NEUCAT arran dels dos avisos (de nivell 1 i de nivell 2 -el màxim-) del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i les afectacions que se'n poden derivar, a partir d'aquesta matinada i demà al matí. Es preveuen nevades importants a la vessant nord del Pirineu que s'aniran desplaçant cap el nord-est de Catalunya.

La propera matinada s'intensificarà el risc de nevades des de les comarques de l'extrem nord-oest, extenent-se cap a l'est, arribant a la costa i prelitoral de Girona. A partir de la tarda, la previsió indica que les precipitacions de neu es retiren de l'est, mantenint-se només al nord-oest.

L'avís de Nivell 2 que afecta sobre tot la Vall d'Aran i en menor mesura el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, des de les 19.00 hores d'avui fins les 07.00 de demà, indica que es poden acumular gruixos de neu superiors als 20 cm a cotes superiors a 600 m i que a partir dels 1.500 m. poden arribar als 40 cm i en el que es pot donar el fenomen del torb.

L'avís de Nivell 1 es dóna per acumulacions de gruixos superiors als 2 cm a cotes superiors als 400 m. Les nevades, a partir de demà al matí, s'aniran desplaçant cap a l'est de Catalunya. A l'extrem nord-est de Catalunya les precipitacions seran en forma de ruixats dispersos i la cota de neu pot baixar puntualment fins als 200 m. Al Pirineu seran febles i intermitents i es podrà produir el fenomen del torb. Al vessant nord de la serralada la nevada serà continuada i moderada.

Les comarques afectades pel risc de nevades són: Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Osona, Garrotxa, Selva, Gironès, Baix Empordà, Pla de l'Estany i l'Alt Empordà.Article: MónSOStenible
Font: Dep. Interior

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook