Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 12 de desembre del 2010

Es constitueix 'Som Energia', la primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya

'Som Energia' vol oferir energia verda a particulars, amb un cost similar al preu estipulat per kw/h de la tarifa actual, i desenvolupar projectes per a la seva producció. De fet, vol contribuir des de la ciutadania, a "canviar el model energètic actual"."'Som Energia" compta amb més de 300 socis de Catalunya però també de l'estat espanyol i aposta perquè la iniciativa parteixi des de la ciutadania. Malgrat que la iniciativa ha sorgit a Girona, i que compta amb una bona part d'associats de les comarques gironines, també vol fer-se extensiva a tot Catalunya i a la resta de l'Estat Espanyol.
La primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya s'ha fundat aquest dissabte (11-12-2010) a Girona amb l'objectiu de contribuir a 'canviar el model energètic actual'.

L'acte de constitució ha comptat amb 150 persones i s'ha explicat la intenció de la cooperativa que en sis mesos els socis puguin tenir asegurada que l'energia domèstica que consumiesen prové exclusivament d'energies renovables.

Els socis aporten un capital social inicial de 100 €, reemborsables si surten de la cooperativa, i podràn invertir en projectes de producció a petita escala i que assegurin rendiment econòmic.
Malgrat que la iniciativa ha sorgit a Girona, i que compta amb una bona part d'associats de les comarques gironines, també vol fer-se extensiva a tot Catalunya i a la resta de l'Estat Espanyol. En aquest sentit, qualsevol persona pot participar de "Som Energia" independentment del seu lloc de residència.

El portaveu de l'ens, Toni Márquez, explica que volen començar a comercialitzar energia renovable a partir del setembre del 2011 i que en produiran quan comptin amb instal•lacions pròpies per fer-ho.

Article: MónSOStenible
Font: Agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Enllaços

Som Energia

Informació relacionada

Dimecres, 9 de febrer del 2011
La cooperativa d'energies renovables "Som Energia" es presenta a Catalunya