Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 21 de maig del 2023

La restauració de la natura, lema de la Setmana de la Natura que es celebra fins el 5 de juny

La Setmana de la Natura, que enguany arriba a la 8a edició, és la campanya més gran d'implicació ciutadana per a la defensa de la natura que es celebra a Catalunya. En realitat es tracta d'una quinzena, 15 dies per apropar la ciutadania a conèixer, estimar i passar a l'acció per la natura. Es celebra entre dues dates significatives: el Dia Internacional de la Diversitat Biològica, el 22 de maig, i el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny. Enguany, el tema de la campanya és la restauració de la natura. Davant l'alarmant pèrdua de biodiversitat a escala global, regional i local, s'ha fet evident que les mesures de conservació i tots els esforços duts a terme no han estat suficients per aturar aquest detriment. Cal per tant, restaurar la natura i les funcions dels ecosistemes per garantir els serveis ecosistèmics que ens aporten.
Aquesta iniciativa, que se celebra des de 2016, promou activitats arreu del territori català per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura. Enguany tindrà lloc entre el 22 de maig i el 5 de juny i espera aplegar tantes o més activitats que l'any passat  

Actualment, ens trobem en un context de crisi ambiental de grans proporcions, amb efectes molt importants sobre la biodiversitat, sobre les funcions dels ecosistemes que aquesta sustenta i, de retruc, sobre els serveis que aquests ecosistemes proveeixen a la societat de manera directa o indirecta. Per això, ja fa un parell d’anys que la Setmana de la Natura inicia les seves activitats el Dia Internacional de la Diversitat Biològica, el 22 de maig, per recordar la necessitat de la preservació de la biodiversitat. El 24 de maig se celebra també el Dia Europeu dels Parcs, i la Setmana finalitza el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, per visibilitzar la necessitat d’implicar-nos-hi col·lectivament.

L’any passat s’hi van arribar a organitzar 566 activitats

La Setmana de la Natura és el moment de l’any per apropar-nos a les entitats ambientals i conèixer tot el que fan. La campanya es consolida, així, com un dels esdeveniments d’implicació ciutadana envers el medi ambient de més envergadura a Catalunya.A Catalunya hi ha més d’un centenar d’entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen per la protecció i conservació de la natura. Aquestes organitzacions duen a terme una acció crucial per a la preservació dels nostres ecosistemes i de transcendència per a la biodiversitat i la sostenibilitat i, en conseqüència, per a tots nosaltres. Però sovint la seva feina és invisible i per dur-la a terme necessiten la col·laboració de tothom.

 

 

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook