Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 24 d'abril del 2020

Llums, ombres i sons pel clima. Entitats ecologistes organitzen una acció global per aquest divendres

Entitats ecologistes organitzades al voltant de les plataformes Fridays for Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima convoquen a la ciutadania a una manifestació pel clima aquest divendres 24 d'abril a les 22.00 h. mitjançant la projecció d'ombres i sons des dels balcons. L'objectiu d'aquesta acció és reivindicar un canvi que posi en el centre el medi ambient i a les persones i tingui en compte criteris de justícia social i climàtica. Les accions global pel clima, que van començar el 22 d'abril amb el Dia de la Terra, s'allargaran fins el 27 de setembre, data en què es preveu una vaga global pel clima. En un manifest conjunt, les organitzacions apunten que la sortida de la crisi sanitària s?ha de realitzar de manera justa i sostenible.
En el context de l'emergència sanitària actual i la posterior sortida econòmica, centenars d'organitzacions socials sota el paraigua de Fridays for Future, 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima convoquen a la ciutadania a una acció global pel clima divendres que ve 24 d'abril a les 22:00 h. per a reivindicar un canvi que posi en el centre el medi ambient i a les persones i tingui en compte criteris de justícia social i climàtica. Per aconseguir això, les organitzacions,conviden a una manifestació a través de projeccions d'ombres i sons en façanes que es reflectirà en les xarxes socials mitjançant fotos i vídeos d'aquestes -  -  <br />  <br />
En el context de l'emergència sanitària actual i la posterior sortida econòmica, centenars d'organitzacions socials sota el paraigua de Fridays for Future, 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima convoquen a la ciutadania a una acció global pel clima divendres que ve 24 d'abril a les 22:00 h. per a reivindicar un canvi que posi en el centre el medi ambient i a les persones i tingui en compte criteris de justícia social i climàtica. Per aconseguir això, les organitzacions,conviden a una manifestació a través de projeccions d'ombres i sons en façanes que es reflectirà en les xarxes socials mitjançant fotos i vídeos d'aquestes


Amb la convicció que cada crisi és una crisi i ha de ser tractada com a tal, les organitzacions convocants són conscients que no és moment d'interferir en la lluita contra la pandèmia ni de treure recursos per aquesta lluita i, per això, aquesta convocatòria impulsada pel col·lectiu Fridays for Future a tot el món sota el marc de «Global Strike for Climate», situa el seu centre en les façanes i les xarxes socials i crida a la reflexió i a establir les bases per a actuacions futures, més concretes i contundents.

La crisi climàtica continua sent una realitat i, malgrat estar formalment declarada des de moltes institucions, segueix sense ser reconeguda com a tal per alguns dirigents, que opten per desoir les indicacions científiques a través d'una inacció culpable

«La humanitat s'enfronta a una emergència climàtica sense precedents en la qual també és necessari actuar amb la responsabilitat de protegir la vida en primer lloc. L'escalfament global és conseqüència directa del model de producció i consum que arrisca la supervivència com a espècie, en basar-se en l'explotació il·limitada dels recursos naturals, impactant de manera injusta en les poblacions més pobres i vulnerables», assenyalen les organitzacions en el manifest.

Aquesta defensa de la supervivència ha de portar als governs a assumir l'estat d'emergència climàtica i, per tant, prendre mesures ambicioses i dràstiques. Actuar amb contundència avui enfront de l'emergència climàtica evitarà els pitjors impactes ambientals i socials en el futur.

 -  -  <br />  <br />


Per això, les organitzacions proposen sortir de l'immobilisme actual i transformar l'activitat econòmica d'una manera climàtica i socialment justa. En el manifest, apunten les actuacions que s'haurien de dur a terme tenint en compte dos principis bàsics:

Des del punt de vista climàtic, enfrontar una reducció dràstica de les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle, en línia amb les indicacions científiques i aconseguint la neutralitat el més aviat possible.
Des del punt de vista social, consideració absolutament prioritària de les persones i dels col·lectius vulnerables, garantint per a ells unes condicions de vida dignes.

Article: MónSOStenible
Font: Ecologistesd en Acció / Vida Sana

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook