Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 28 de juliol del 2020

En el marc de l'estratègia Catalunya 2022 el Col·legi d'Ambientòlegs fa una crida per rebre propostes que ajudin a mitigar la crisi climàtica

Aprovada pel Govern aquest mes de juny, i dedicada a analitzar els escenaris post Covid-19 i els projectes de futur, Catalunya 2022 ha configurat un grup de treball que neix amb la voluntat d'ajudar el país a estar preparat per al món que s'albira a partir del 2022, elaborant una anàlisi d'escenaris de quina podria ser la situació, acompanyada d'un conjunt de propostes d'acció. El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, COAMB, considera que en aquest marc de crisi sanitària, en el que la crisi ambiental s'hi amaga al darrera, el paper dels ambientòlegs i ambientòlogues és crucial, i per això fa una crida a totes les persones membres a col·laborar en aquest procés participatiu per a la reconstrucció de la Catalunya del 2022, ja sigui a títol individual, com a empresa, o com a enititat.
El COAMB pot aportar solucions a la crisi econòmica a la vegada que podem ajudar a mitigar la crisi climàtica

En aquest marc de crisi sanitària, en el que la crisi ambiental s'hi amaga al darrera, el paper dels ambientòlegs i ambientòlogues és crucial, i així ho vol deixar palès el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya. Per això fa una crida a totes les persones membres a col·laborar en un procés participatiu per a la reconstrucció de la Catalunya del 2022, ja sigui a títol individual, com a empresa, organització o associació. En aquest sentit, el COAMB demana als seus membres que faci arribar al Col·legi materials de diagnosi, apostes estratègiques en diferents àmbits amb mesures concretes i plans d'acció, d'acord amb els següents eixos:
- Transició energètica,
- Mobilitat, Ecoinnovació
- Economia circular
- Turisme sostenible
- Recerca
- Empresa i emprenedoria.

Les propostes es poden fer arribar al COAMB fins el proper 1 de setembre.

El document final amb les propostes de cada àmbit estratègic està previst per al febrer del 2021

La previsió és que hi hagi una primera proposta de document d'escenaris a la tardor

El document final, que inclourà l'anàlisi i les propostes de cadascun dels àmbits estratègics, es presentarà el febrer de 2021. Es calcula que hi haurà entre deu i quinze àmbits i que cada grup tindrà entre 20 i 30 membres.


L'esdtratègia, Catalunya 2022, aprovada pel Govern l'1 de juny, vol liderar una estratègia nacional de consens que impliqui tothom. Es vol implicar talent d'àmbits ben diversos, no només de diferents disciplines del coneixement sinó també de diferents realitats socials i culturals.

El grup de treball partirà de la base que la crisi té tres fases:
- La gestió de l'emergència
- La gestió del rescat de persones i de la reparació de danys, fins al tractament o la vacuna, que es podria situar a finals de 2021
- L'adaptació a una nova realitat, a partir del tractament o vacuna, el 2022.

Tota aquesta activitat estarà conduïda per un grup de treball paritari format per una trentena d'experts de diferents disciplines, que assumeix la responsabilitat de validar, integrar i editar tots els treballs, garantint la coherència dels resultats. En formen part una trentena de persones de diferents disciplines, co-coordinats per Victòria Alsina i Genís Roca. 
Article: MónSOStenible
Font: COAMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook