Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 2 de juny del 2017

Els Premis de prevenció d'incendis forestals 2017 reconeixeran idees i projectes de les ADF en sensibilització i planificació en la gestió dels boscos

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, adreçats a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l'àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d'aquest any és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d'actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com també per a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d'incendis.
L'anunci d'aquesta nova convocatòria dels Premis de prevenció d'incendis forestals la van fer el vicepresident primer i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, davant dels representants de les ADF de les comarques de l'Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat i Anoia, que integren el Sector Metropolità Sud dins la Campanya d'Informació i Vigilància contra incendis forestals. La convocatòria dels premis d'aquest any, que estarà oberta per a la recepció de propostes fins al 27 de juliol, inclou també el Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau, de reconeixement públic a la trajectòria d'una persona en relació a la prevenció d'incendis.

Pel que fa al Premi Jordi Peix i Massip per accions de sensibilització i divulgació, es destinarà a un projecte de sensibilització, informació, comunicació i educació, que proposi una ADF, sola o en cooperació amb altres entitats del territori, com associacions de propietaris forestals, municipis o altres agents del territori implicats en la prevenció d'incendis forestals.

Per participar en la convocatòria, els candidats han de presentar un projecte amb un pressupost mínim d'11.000 euros. El jurat valorarà l'adequació del projecte així com la seva viabilitat, originalitat de les accions així com la cooperació o participació en el projecte d'altres ADF o entitats i voluntaris.

El premi Rossend Montané, destinat a premiar un projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d'incendis, com per exemple la gestió forestal, l'adequació de la xarxa viària o punts d'aigua, així com altres infraestructures per a la prevenció d'incendis. La proposta ha d'estar liderada per una ADF en col·laboració ineludible dels propietaris forestals, ajuntaments o altres agents del territori implicats en la prevenció d'incendis forestals.

D'acord amb les bases del premi el projecte, que haurà de tenir també un pressupost mínim d'11.000 euros, haurà de considerar la gestió forestal sostenible, l'establiment d'estructures de bosc resistents i el respecte per la diversitat de la flora i la fauna autòctones. Així mateix, el projecte haurà de tenir en compte la compatibilitat i coordinació de les diferents planificacions del mateix àmbit del territori pel que fa a la prevenció d'incendis.

Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook