Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 23 de maig del 2014

Els Parcs de Catalunya ofereixen un ampli ventall d'activitats en motiu del Dia Europeu dels Parcs

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza una sèrie d'activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs que se celebra el 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la creació del primer parc natural europeu l'any 1909, a Suècia. Així, des de 1999, els membres de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d'Europa organitzen activitats al voltant d'aquest dia, o en dies propers, a les àrees protegides amb l'objectiu de fomentar-ne el coneixement.
Els Parcs de Catalunya ofereixen, durant aquest cap de setmana, un ampli ventall de propostes per commemorar aquesta Diada europea: excursions guiades, activitats per a la canalla, xerrades informatives...

PARC NATURAL DEL MONTGRÍ, LES ILLES MEDES I EL BAIX TER
Festa del Parc Natural, del 25 al 27 de maig, a l'Estartit, Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Podeu trobar-hi exposicions, mercats, botigues al carrer, fotografia, tallers i molt més!

Títol: Apropa't al Parc. Festa del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
Programa: consulteu el web.
Lloc: L'Estartit.

PARC NATURAL DEL DELTA DE L'EBRE
Dissabte, 24 de maig
La ruta de les llacunes.
Sortida en bicicleta d'un dia per conèixer a fons les basses de l'Encanyissada i la Tancada, aprofitant la xarxa de carrils bici que connecten les dues zones. El recorregut, de 28 km aproximadament, se realitzarà tranquil•lament durant la jornada.Trobada a les 10 h a la Casa de Fusta.

Xerrada "Estat dels peixos migradors del delta de l'Ebre". Nati Franch, biòloga, tècnica del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Aules de Món Natura, 10.45h.

Portes obertes a l'Ecomuseu i la Casa de Fusta
Els centres d'informació i interpretació del Parc obren les seves portes al públic, que podrà gaudir de la gratuïtat de les exposicions i, si ho desitja, visitar-lo de forma guiada.
Horaris visites guiades:
Ecomuseu: 10.15, 11.15 i 12.15h.
Casa Fusta: 15.30 i 16.15h. Diumenge, 25 de maig
Lectura d'anelles de flamencs.
Sortida ornitològica per l'hemidelta sud per observar ocells i, en la mesura que sigui possible, realitzar lectures d'anelles de flamencs.
Trobada a les 9.30h a la Casa de Fusta. Hora prevista de finalització: 13.30h.
Informació i inscripcions: Tel. 977 482 181
Es recomana dur prismàtics.


PARC NATURAL DE MONTSANT
Des de fa deu anys, el Parc Natural de Montsant, amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals, celebra el Dia del Parc a l'escola. Durant aquests anys, hem anat celebrant la jornada en diferents escoles del Priorat, i aquest 2014 es celebrarà a l'Escola Montsant de la Bisbal de Falset. El principal objectiu és apropar i divulgar els valors naturals i culturals del Parc Natural i donar a conèixer, d'una forma lúdica i cultural, els diversos projectes de conservació del patrimoni que s'hi desenvolupen.

La diada està prevista per al pròxim divendres, 23 de maig de 2014 al matí. Es realitzaran activitats per conèixer valors naturals del Parc, realitzades pels seus tècnics i que comptarà amb la col•laboració del Cos d'Agents Rurals. Els alumnes podran gaudir de l'alliberament d'una au rapinyaire.

Article: MónSOStenible
Font: DAAM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook