Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 23 d'octubre del 2012

Els estudis de Ciències Ambientals celebren 20 anys

Un vídeo sobre els difícils, però il·lusionants inicis de la llicenciatura de Ciències Ambientals, va marcar el principi d?un acte que, presidit pel Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Enric Llebot, professor d'aquesta facultat i un dels impulsors de la llicenciatura de CCAA, va seure en una mateixa taula representants de diferents sectors implicats i va acabar amb l'entrega de la primera edició dels Premis Ciències Ambientals.
Així, l'acte del 20è aniversari de la llicenciatura de Ciències Ambientals, que es va celebrar al Saló d'Actes de la Facultat de Ciències, va arrencar a primera hora de la tarda amb una presentació de les diferents línies d'investigació i els reptes de futur de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB, a càrrec de Joan Rieradevall, coordinador dels estudis de Ciències Ambientals de la UAB, i Jordina Belmonte, directora de l'ICTA.

Després i en un acte ja obert a tot el públic, es projectava el vídeo "Temps era temps" que relata la gènesi de les Ciències Ambientals a la UAB, seguit d' una taula rodona sobre el present i el futur d'aquesta disciplina. Una taula que, moderada per la periodista Maria Josep Picó. va comptar amb les intervencions de Joan Rieradevall, coordinador dels estudis de Ciències Ambientals de la UAB, un professor d'aquesta titulació a la Universitat de Vic; Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; Joan Barfull, director de l'àrea de medi ambient de PIMEC i Meritxell Martell, vocal d'Ocupació, emprenedoria i empresa del COAMB.

La segona part de l'acte va acollir l'explicació sobre els resultats i els compromisos per part dels governs, el sector privat i les entitats a Catalunya després de Rio+20 i. hi van participar Mercè Rius, diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; Gisela Loran, presidenta de l'Associació Catalana d'Enginyeries i Consultories Ambientals (ACECMA); Sergi Rovira, assessor en polítiques ambientals i especialista en governança i institucions ambientals internacionals; Jesús Granados, coordinador de recerca, estudis i continguts de la Global University Network for Innovation (GUNi); Susanna Rivero, responsable d'Afers Exteriors i Cooperació de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat i Hernán Cortés, responsable de política i projectes del fòrum UBUNTU.

Finalment, la jornada es va cloure amb la presentació del bloc "20 anys, 20 ambientòlegs", les experiències i visions de la pràctica de les ciències ambientals de 20 professionals del medi ambient, cadascú en el seu àmbit i sector laboral; i amb el lliurament dels primers Premis Ciències Ambientals. Els premis, impulsats pel COAMB i l'ACCA, s'adrecen a estudiants de l'últim curs i a titulats en Ciències Ambientals, investigadors, professionals, empreses i entitats de l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, en l'àmbit de Catalunya.

En el marc d'aquesta celebració, l'exposició "20 anys de Ciències Ambientals" mostra aquests dies algunes de les aportacions del professorat de la titulació amb una mostra dels llibres de temàtica ambiental i dels projectes fi de carrera dels estudiants. L'exposició es pot visitar a l'espai expositiu de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, a l'edifici de les facultats de Ciències i Biociències de la UAB.  

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook