Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 25 d'agost del 2023

Acord per la COP28 del canvi climàtic que tindrà lloc aquest final d'any a Dubai

Les Nacions Unides i els Emirats Àrabs han signat aquest agost un acord de compromís per fer una COP28 inclusiva. El secretari executiu de l'ONU per al canvi climàtic, Simon Stiell ha expressat el seu suport a les parts participants a la cimera per complir els seus compromisos climàtics, inclòsos a l'Acord de París i la voluntat de les Nacions Unides de garantir que els valors de l'ONU es mantinguin a les COP.
En finalitzar la signatura de l'Acord amb el país amfitrió per a la COP28, l'Unió dels Emirats Àrabs, el passat 1 d'agost, el president designat per a la COP28, el Dr. Sultan Al Jaber dels Emirats Àrabs Units (EAU) i el secretari executiu de l'ONU per al Canvi Climàtic, Simon Stiell va fer la següent declaració: "A mesura que el treball per preparar una COP28 reeixida agafa impuls, volem expressar el nostre compromís de fer de la COP28 un espai inclusiu i segur per a tots els participants".

"Reconeixent la naturalesa global de l'emergència climàtica i els seus impactes diferents entre comunitats i societats, volem subratllar la importància crucial d'un entorn inclusiu, transparent i respectuós perquè tots els participants participin en el procés de la COP".

"D'acord amb les directrius de la UNFCCC i l'adhesió a les normes i principis internacionals de drets humans, hi haurà espai disponible perquè els activistes climàtics es reuneixin pacíficament i facin sentir la seva veu. Estem compromesos a defensar els drets de tots els participants i a garantir que les perspectives de tothom siguin escoltades i que es reconeguin les seves contribucions al repte climàtic.

"Treballarem junts per fer de la COP28 la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic més inclusiva fins ara. En aquest sentit, hem escrit a totes les parts instant una major participació i un compromís significatiu dels joves, les dones, les comunitats locals i els pobles indígenes com a membres de les delegacions del partit i observadors a la COP, i en la presa de decisions, polítiques i accions climàtiques en el conduir a i durant la COP 28 proporcionant una qualitat i modalitats de participació adequades".

El Dr. Sultan va afegir: "El pla d'acció de la COP28 se centra en: accelerar una transició energètica justa, equitativa i ordenada; arreglar el finançament climàtic; centrant-se en les persones, les vides i els mitjans de vida; i recolzant-ho tot amb total inclusió. La Presidència de la COP28 creu que la inclusió és un facilitador crític per aconseguir un progrés transformador en l'agenda climàtica. Només superant les nostres diferències i treballant junts podrem augmentar la nostra ambició compartida i aconseguir progrés per mantenir l'1,5C a l'abast".

Per la seva banda, Simon Stiell va dir: "Com a custodi del procés, el secretariat es dedica a donar suport a les parts per complir els seus compromisos climàtics, inclòs en virtut de l'Acord de París. Per impulsar l'acció climàtica i l'ambició endavant, estem fermament compromesos a garantir que els valors de l'ONU es mantinguin a les COP. També estem fent tots els esforços de la nostra part per garantir que aquest sigui un procés COP on les veus dels joves, les dones, les comunitats locals, els pobles indígenes i els més afectats pel canvi climàtic s'escoltaran i es reflectiran en el procés".

Article: MónSOStenible
Font: UN Canvi Climàtic

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada