Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 15 de març del 2020

Els Agents Rurals tanquen accessos i aparcaments i clausuren les zones d'esbarjo als espais d'interès natural amb motiu de l'activació de l'estat d'alarma

Aquest diumenge s'han clausurat 131 zones en espais d'interès natural de tot el país. Els Agents Rurals han realitzat durant el cap de setmana 35 acompanyaments de veïns i ramaders de la zona confinada de l?Anoia per a que puguin alimentar els seus animals domèstics.
En el marc de les actuacions per fer complir les resolucions dictades per la Generalitat de Catalunya i les mesures contemplades pel decret que declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Cos d'Agents Rurals ha realitzat el tancament de totes les zones d'aparcament dels espais naturals protegits així com dels parcs nacionals. De la mateixa manera s'ha procedit al tancament de determinats senders i itineraris amb alta afluència de persones. El Cos d'Agents Rurals també ha comunicat la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi fins que no s'aixequi l'estat d'alarma. Diverses patrulles del cos han procedit aquest matí a clausurar i desallotjar a la ciutadania de diverses zones d'esbarjo i barbacoes, actuació que ha coincidit amb l'inici -avui 15 de març- del període de prohibició de fer foc en zones forestals sense autorització administrativa.

L'activació de l'estat d'alarma comporta la limitació de moviments per part de la ciutadania, que ha d'atendre el requeriment de les autoritats i quedar-se al seu domicili. Per això, els Agents Rurals estan fent tasques d'identificació de vehicles i de ciutadans que incomplint les indicacions, s'han desplaçat a diversos indrets d'interès natural per practicar esport o altres activitats.

Cal recordar que també estan prohibides les activitat cinegètiques de caça o pesca continental i que s'ha prohibit la celebració de qualsevol concurs relacionat amb aquestes activitats.

Confinament a la Conca d'Òdena

Des que es va decretar el confinament als municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, el Cos d'Agents Rurals ha estat treballant coordinadament amb els Mossos d'Esquadra i el Centre de Comandament Avançat per a donar suport a les diferents tasques que es pugessin requerir.

Durant aquest cap de setmana, diverses patrulles de les Àrees Regionals de Tarragona, Lleida, Barcelona i la Catalunya Central han realitzat 35 serveis d'assistència fent acompanyaments a veïns que es trobaven a la zona de confinament per a que poguessin alimentar a la seva fauna domèstica (animals de companyia i animals d'explotacions ramaderes).

El subministrament d'aliment i pinso als animals s'ha considerat una tasca necessària per part per de les autoritat sanitàries.

Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook