Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 15 de març del 2018

El temporal marí malmet la captació d'aigua de mar de la dessalinitzadora del Llobregat

El temporal marítim que ha afectat la costa catalana en els darrers dies ha provocat una sèrie de danys en el tub de captació de la dessalinitzadora del Llobregat, ubicada al terme municipal del Prat de Llobregat. L?Agència Catalana de l?Aigua ha iniciat la tramitació dels permisos per poder actuar d?emergència i reparar així el tram malmès amb el menor temps possible.
 -  -  <br />  <br />
 
La dessalinitzadora del Llobregat és la més gran d'Europa per a abastament urbà. Dóna servei a 4,5 milions d'habitants i pot proporcionar fins a un 24 % del consum d'aigua de l'àmbit metropolità., a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques del Penedès, Baix Llobregat, Anoia, Garraf, els dos Vallesos i el Maresme.
 
Amb la planta del Llobregat aturada momentàniament, s'ha incrementat la producció d'aigua a la dessalinitzadora de la Tordera, passant del 75 al 100%, es continua amb les extraccions d'aigua subterrània a la zona del delta del Llobregat (uns 4 hm3/mes) i també s'està intensificant l'aprofitament d'aigua del riu Llobregat, tenint en compte que les darreres pluges i nevades han incrementat els volums a la conca (al 65,6%, amb 140 hm3 i tendència creixent) i han afavorit uns cabals circulants elevats. Això fa possible que es pugui captar més aigua a les potabilitzadores d'Abrera i Sant Joan Despí.

Cal tenir en compte que actualment, els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 58,4%, amb 358 hm3 i tendència creixent.
Article: MónSOStenible
Font: ACA/AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook