Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 29 de setembre del 2011

El sistema de retorn d'envasos triplicaria l'índex de reciclatge actual i tornaria a introduir la reutilització dels envasos d'ús domèstic

Des de l'inici de la campanya del Retorna Tour, passant per Madrid, València, Mallorca, Eivissa, i Barcelona (del 15 al 25 de setembre) on ha batut el rècord de recollida de signatures d'adhesió al sistema de dipòsit, així com de recuperació d'envasos. En 10 dies s'han recollit mig miler de signatures a favor de la implantació d'aquest sistema, que triplicaria l'índex de reciclatge actual i tornaria a introduir la reutilització dels envasos d'ús domèstic. I és que centenars de ciutadans han visitat la iniciativa, s'han informat i han respost amb molt bona acollida, la qual cosa mostra l'àmplia acceptació social que té el sistema de dipòsit. D'altra banda, quasi 45.000 envasos (equivalent a 1 tona) van ser recuperats, seleccionats i compactats per la màquina automàtica que porta la furgoneta del Retorna Tour, la qual cosa suma un total de més de 178.000 envasos entre les ciutats visitades pel Retorna Tour. Molts ciutadans van donar la recompensa simbòlica al Banc d'Aliments. Les properes destinacions són Bilbao, Sevilla i Madrid.
Amb l'objectiu de donar a conèixer a l'opinió pública el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per a envasos, l'associació Retorna està recorrent diverses ciutats des de fa uns mesos.

RETORNA és una associació formada per ONG ambientals (com la Fundació per a la Prevenció de Residus), empreses del sector de la recuperació, sindicats i consumidors, que a través de la campanya Retorna Tour apropa a diverses ciutats l'SDDR. La campanya està coordinada a Catalunya per la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. Atès que els percentatges reals de reciclatge d'envasos se situen al voltant del 35% a Catalunya i en tan sols un 22% a l'Estat espanyol, molt per sota del que estableix la legislació europea, estatal i autonòmica, la Fundació considera necessari augmentar aquests índexs de reciclatge i promoure la reutilització d'envasos. Per això és urgent implantar l'SDDR per a envasos, l'eficiència del qual ha estat demostrada al llarg dels anys en els més de 35 països on està en funcionament.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: Fundació Prevenció de Residus i Consum

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook