Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de gener del 2010

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que remetin les nevades el cap de setmana, però podrien reprendre dilluns

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha enregistrat gruixos de neu d'entre 40 i 60 cm al Priorat, la Terra Alta i les Garrigues, zones on continua nevant sense parar després de més de 24 hores. La nevada, però, ha afectat gairebé tot el país i la neu ha arribat a caure a nivell del mar als dos extrems de Catalunya. Tot i que el temporal remet, encara podria nevar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Dilluns al matí podria iniciar-se un nou episodi de neu
Avui, la nevada anirà remetent al sud i a l'oest i es desplaçarà lentament cap al nord a causa de l'entrada progressiva del vent de mestral. Al centre del dia, la precipitació es concentrarà al litoral i al prelitoral Central, amb una cota de neu d'uns 100 metres, tot i que intermitentment la neu podria arribar a la línia de costa mateixa. A mitja tarda, afectarà el nord de la demarcació de Barcelona i el sud de la de Girona, i a la nit es mantindrà en aquesta zona però cada cop amb menor intensitat. Els gruixos seran molt menors que els enregistrats a les darreres 24 hores i no s'espera que vagin gaire més enllà d'uns 5 cm a partir dels 300 metres. Independentment, la nevada continuarà al vessant nord del Pirineu.

El vent seguirà essent destacat, especialment a l'Empordà i als cims del Pirineu, i l'onatge superarà els 3 metres al terç nord del litoral.

Durant el cap de setmana, predominarà el sol tret d'alguns punts del litoral del Maresme o de la Selva, on hi haurà nuvolades, i del vessant nord del Pirineu, on continuarà nevant. La tramuntana serà molt forta a l'Empordà i les temperatures molt baixes, especialment a les zones arrecerades del vent, on les mínimes baixaran puntualment fins als zero graus al litoral i entre els -5 i els -7 a l'interior.

A darrera hora de diumenge, arribaran núvols des del sud-oest que ràpidament cobriran el cel de matinada. Dilluns al matí, podria iniciar-se un nou episodi de neu fins a cotes molt baixes atès que una massa d'aire humit i una mica més càlid es trobarà amb la massa molt freda que hi haurà en superfície després del descens tèrmic del cap de setmana.

Atesa aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya manté actius avisos per neu, vent i onatge.

Article: Servei Meteorològic de Catalunya

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook