Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 5 de març del 2020

El Parlament de Catalunya demana una moratòria urgent a nous projectes d'incineració de residus

El Parlament català ha instat el Govern a establir una moratòria amb caràcter urgent a nous projectes d'incineració de residus urbans i industrials. La iniciativa, de la CUP-CC, demana que s'utilitzi l'instrument legislatiu adient, sigui via decret, llei d'acompanyament dels pressupostos o una modificació de la planificació sectorial en matèria de residus per fer-ho. Els projectes de Cercs, Juneda i el Morell, entre altres, són els que s'aturarien. Aquest punt del text s'ha aprovat amb els vots en contra de Cs i el PPC.
La moció també demana dictar la suspensió de qualsevol tramitació en curs fins que no s'aprovi la nova llei de prevenció de residus catalana, que estableixi el procés per a l'ordenació de residus d'acord amb els objectius europeus, i que en el termini màxim d'un any, un cop aprovada la nova Llei de Prevenció de Residus, i conjuntament amb tots els agents implicats, es redacti un pla de tancament i desmantellament de les incineradores existents.

Representants de les entitats que agrupa la Plataforma Ciutadana Residu Zero han estat presents durant el debat de la moció al Parlament.

Per un canvi de l'ordre del dia, la discussió del text s'ha acabat ajornant i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a qui afecta la matèria de la moció, no hi ha estat present.

Article: MónSOStenible
Font: Agencies

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook