Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 24 d'abril del 2017

El Parc d'Aigüestortes proposa escoltar la natura

El 24 d'abril es celebra el Dia Internacional de la Sensibilització envers el Soroll amb l'objectiu de conscienciar sobre la problemàtica del soroll com a factor de contaminació mediambiental i fomentar comportaments saludables que afavoreixin el civisme acústic.En motiu de la celebració d'aquest dia i dins del programa de la Setmana Sense Soroll, el Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, juntament amb els Parcs de Catalunya, organitzen l'activitat "Vine a Escoltar el Parc", que consisteix en escoltar els sons de la natura i enregistrar-los.
El Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic proposa als parcs de Catalunya ‘activitat  "Vine a Escoltar el Parc" és una activitat que consisteix que consistiria en escoltar els sons de la natura i enregistrar-los.amb l'objectiu d'intentar localitzar i identificar els diferents sons que trobem al Parc, ja siguin naturals o relacionats amb l'activitat humana, per tal que després puguin ser reproduïts.

Aquesta activitat, promoguda pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici constituirà la primera experiència per poder copsar des d'una base de dades georeferenciada els diferents sons del parc. Per fer l'enregistrament  i s'utilitzarà una aplicació mòbil, que es pot descarregar de manera gratuïta i disponible per IOS i Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.recordtheearth
https://itunes.apple.com/us/app/soundscaperecorder/id836741158?mt=8

Aquesta aplicació permet gravar un fitxer WAV, fins a un màxim de 3 minuts. Després permet posar una descripció i classificar-lo en una de les tipologies que us dona l'aplicació. Finalment, es pot emmagametzar al núvol i posicionar-lo geogràficament. A través d'aquest enllaç: https://www.recordtheearth.org/ es poden escoltar tots els sons enregistrats.
Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook