Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 15 de gener del 2012

El parc fotovoltaic de Caldes d'Estrac, al Maresme, s'inaugura oficialment

En aquest espai s'han instal·lat 1.440 mòduls de 230wp cadascun, repartits sobre les pèrgoles que ocupen la superfície de l'aparcament. La inauguració oficial s'ha celebrat aquest dissabte 14 de gener però el parc ja fa uns mesos que funciona a ple rendiment. Les plaques instal·lades a les pèrgoles es van connectar a la xarxa a mitjans del passat mes de setembre, un cop rebut el permís del Ministeri d'Indústria i Energia. D'aleshores ençà, aquests mòduls han generat electricitat que l'empresa pública Caldes XXI -encarregada de l'explotació- bolca a la xarxa en aplicació del contracte signat. En gairebé dos mesos, fins a primers de novembre, l'energia generada per aquestes plaques ha estat de 39.057kWh, el que ha representat uns ingressos de 7.956,93 euros. Les previsions de producció del sistema a Caldes apunten a uns 440.000 kW l'any, que representen prop de 90.000 euros d'ingressos, en funció de quin sigui el rendiment del conjunt de la instal·lació.
El parc fotovoltaic més gran del Maresme ocupa una superfície de 2.407m2 i està situat just a l'entrada del municipi en la seva part baixa, a peu de la carretera N-II

L'Estat espanyol obliga les empreses distribuïdores d'electricitat a comprar, a un preu subvencionat, tota l'energia que es produeix a través de l'aplicació d'energies renovables, durant un període mínim de 25 anys. És l'Estat qui atorga el permís corresponent i obligatori i es formalitza un contracte de venda d'energia per aquests 25 anys. A la producció d'energia que es genera se li aplica la tarifa vigent (regulada per el Real Decret 1578/2008 del 26 de setembre) durant l'any 2011 per a la venda d'electricitat que és de 0,203726 €/kWh.

La de Caldes d'Estrac és la instal·lació més gran del Maresme d'aquestes característiques, seguida per la del Centre Integral de Valorització de Residus situat a la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans de Mataró

El parc fotovoltaic de Caldes d'Estrac és una de les inversions més destacades dels darrers anys al municipi, finançada amb un crèdit de 2 milions d'euros concedit pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i que previsiblement rendirà més d'un milió de benefici, un cop s'hagin complert els 25 anys d'explotació que es contemplen en els contractes ja signats.

L'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), ha expressat la seva satisfacció per la posada en marxa de la instal·lació "llargament esperada i en ocasions incomprensiblement retardada, per problemes de tramitació administrativa dels permisos i de les qualificacions tècniques". "En el seu dia, l'Ajuntament va fer una aposta valenta i fins a cert punt arriscada per innovadora, que ha costat d'aconseguir, però que ara és vista per molts com una fita extraordinària", afegeix Joaquim Arnó, "a més del seu component mediambiental, la instal·lació aporta un component econòmic gens menyspreable, sobretot en els moments actuals en què la crisi també afecta directament les administracions locals catalanes i espanyoles".

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Caldes d'Estrac

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook