Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 14 d'abril del 2024

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica celebra els 40 anys aquest cap de setmana

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) compleix enguany 40 anys i per celebrar-ho ha preparat una programació festiva especial els propers 13 i 14 d'abril amb tot un cap de setmana de portes obertes i diverses activitats exclusives gratuïtes.El dissabte 13 d'abril es podran fer passejades per les voltes de la teulada, participar en un escape room, un espectacle de drons dins el museu, així com visites exclusives i activitats infantils. El diumenge 14 d'abril, es repetiran les passejades per la teulada, les visites i les activitats familiars i hi haurà un concert del cantant de trap terrassenc Lildami al pati del Museu i també s'oferirà un taller de construcció amb Kapla per a la mainada. Per participar a les activitats cal fer reserva prèvia.
PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 13 d’abril: 
Portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 19.30 h
Diumenge 14 d'abril: 
Portes obertes de 10.00 a 14.30 h
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, MNACTEC, és un dels tres museus nacionals de Catalunya i té com a missió promoure el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i conservar, estudiar i mostrar l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, fent especial atenció a la seva aplicació industrial i la seva incidència social

Inaugurat el 1984 a Terrassa (Vallès Occidental) el MNACTEC és un dels tres museus nacionals de Catalunya i depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i està ubicat en una antiga fàbrica tèxtil de la rambla d'Ègara de la capital vallessana, el Vapor Aymerich, Amat i Jover. L'edifici, dissenyat per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908, és considerat un dels principals exemples d'arquitectura industrial modernista de Catalunya.

La denominació de vapor prové de la utilització de la màquina de vapor com a força motriu.

Els antics espais industrials de la fàbrica tèxtil encara es conserven i són una de les principals atraccions del museu. 

A més de la seu central a Terrassa, el museu té tres seus més: el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug, el Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera i la Farga Palau de Ripoll. 

El MNACTEC articula el Sistema Territorial del MNACTEC, una xarxa de 26 museus i espais patrimonials per conèixer i interpretar la industrialització al territori català.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: MNACTEC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook