Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 22 de març del 2019

El moviment Extinció Rebel·lió aterra a Catalunya

Una cinquantena de persones han protagonitzat aquest dijous la primera de les accions que el moviment Extinció Rebel·lió ha portat a terme a Catalunya: exigir als mitjans de comunicació que informin més i més veraçment dels temes ambientals. Per exemplaritzar-ho van fer pública la seva exigència davant la seu de Catalunya Ràdio a Barcelona, després d'haver lliurat al director Saül Gordillo, una carta on s'expressa aquesta petició i s'extén als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i, en definitiva a tots els mitjans del país. Extinció Rebel·lió és la vessant catalana del moviment internacional Extintion Rebellion que va néixer l'octubre del 2018 al Regne Unit amb l'objectiu d'influir sobre els governs i les polítiques mediambientals globals mitjançant la resistència pacífica per a minimitzar l'extinció massiva i l'escalfament global.
 -  -  <br />  <br />


Extinció Rebel·lió reclama als mitjans de comunicació públics que informin més i millor sobre el canvi climàtic i els temes ambientals 

La carta adreçada als mitjans comença així: "Davant la gravetat de la situació d’emergència climàtica i ecològica en la que ens trobem, fem una crida als mitjans de comunicació per complir amb la seva responsabilitat amb la societat, reconeixent explícitament aquesta situació d’emergència i tractant el tema amb la importància i la coherència que es mereix.Ens adrecem inicialment als mitjans públics del nostre país, donat que són propietat de tothom i són els que tenen un mandat més palès de servei públic". I coninua remarcant que ens trobem davant d'una emergència climàtica: "Fa més d’una dècada és va popularitzar la qualificació del canvi climàtic com “una veritat incòmoda”. Però ara, a les portes de la tercera dècada del segle, aquesta qualificació ha quedat abastament superada. Avui parlar de canvi climàtic ja és confús i poc precís, hem de reconèixer en primer lloc que el que estem enfrontant és una autèntica emergència climàtica a escala planetària. La comunitat científica és molt clara al respecte. I ja no es tracta d’una veritat incòmoda, sinó d’una realitat ineludible.I tot el que no sigui parlar i informar en aquests termes és amagar, eludir, confondre i desarmar la capacitat de reacció de la nostra societat".

La carta adreçada als mitjans de comunicació i que també s'ha fet arribar al Col·l3gi de Periodistes de CAtalunya,I acaba dient: "Davant d’això és que diem que l’única sortida es una rebel·lió per la vida. Aquesta rebel·lió no violenta ens apel·la a tothom, a cadascun/a des del seu lloc... Volem, esperem, cridem i exigim que aquesta rebel·lió també comenci el més aviat possible en els mitjans de comunicació que són de tothom".

A banda de les persones que van protagonitzar l'acte com l'enginyer i impulsor del primer aerogenerador de propietat compartida de Catalunya Pep Puig, l document lliurat està signat per més de dues-centes persones rellevants en diferents àmbits com Ada Parellada, Teresa Forcades, Arcadi Oliveras, Jordi Pigem o David Fernandez.

Podeu llegir el contingut complert de la carta i la llista d'adhesions anant a un dels enllaços que trobareu a la banda dreta d'aquesta pàgina.
Article: Míriam Viaplana
Font: Extinció Rebel·lió

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook