Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 27 de maig del 2022

El model energètic davant de l'emergència climàtica, a debat en la X Jornada Ambiental UB-Familia Torres

El proper dilluns, 30 de maig, a Barcelona, se celebra la X Jornada Ambiental amb el títol "Parc eòlics, centrals nuclears, tecnologia blockchain"...L'energia i el medi ambient a debat? i organitzada per la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg i professor de Física de la UB Tomàs Molina. Durant tot el matí, a l'Aula Magna de la Universitat, una dotzena d'experts debatran sobre els reptes de la transició energètica per frenar l'emergència climàtica, davant l'assistència prevista d'unes 150 persones.
S’obre un procés participatiu per recollir l’opinió de la ciutadania en matèria mediambiental i  la seva implicació en la lluita climàtica

Per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre tots aquests aspectes, s’ha obert un procés participatiu mitjançant un formulari amb una trentena de preguntes. Les respostes de l’enquesta es donaran a conèixer en el decurs la jornada i serviran per copsar què pensa i què fa la societat davant l’emergència climàtica.

Aquesta és la desena edició d’unes jornades que animen al debat i a la reflexió sobre la sostenibilitat, en les que s’han abordat temes com la inacció social davant l’emergència climàtica, l’abisme entre la ciència i la consciència, els impostos com a solució a l’escalfament global, l’autoconsum energètic, l’ús de la tecnologia, els recursos hídrics, la contaminació de l’aire i dels aqüífers
La X Jornada Ambiental compta amb la participació de la Ministra per a la Transició Ecològica del Govern Espanyol Teresa Ribera, que farà la primera ponència en format vídeo. També destaquen altres ponents com la directora general d’Energia de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran, l’investigador del CSIC Antonio Turiel, la directora del Servei Meteorològic de Catalunya Sarai Sarroca i representants de les organitzacions ecologistes i de defensa del territori SOS Costa Brava, Greenpeace i Extinction Rebellion.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec del rector de la UB Joan Guàrdia, el president de Família Torres Miguel A. Torres i Tomàs Molina. Tot l’acte serà retransmès en directe a través canal de Youtube de la UB.

Més informació a www.jornadesambientals.com

Article: MónSOStenible
Font: Torres

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook