Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 28 de setembre del 2018

El govern espanyol podria prohibir l'extracció de corall vermell a Catalunya

Tot i que ja existia un vet de 10 anys sobre l'extracció de corall vermell a Catalunya aprovat per la Generalitat, el govern del PP a Madrid va decidir atorgar permisos, aprofitant la competència que tenia l'Estat en una petita part de les aigües costaneres catalanes.
Teresa Ribera, ministra de Transició Ecològica, va anunciar aquest dimarts al Senat que el departament estudiava establir una moratòria que prohibiria completament la captura de corall vermell a les costes catalanes, almenys durant el període de 20 anys. El veto, que comptaria amb la col·laboració del Ministeri d'Agricultura i Pesca, podria comportar la revocació de les polèmiques 12 llicències d’extracció que va concedir el propi Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, l'any passat, sota la direcció d'Isabel García Tejerina. 

La proposta de Ribera s'inclou en un nou paquets de mesures que estudia evitar l'extinció de l'espècie, delimitant zones de protecció integral i regulant les visites dels submarinistes en l'hàbitat del corall vermell. Per això, serien necessaris també una sèrie de protocals per a la restauració de les poblacions de corall més afectades per la mà humana.
Article: MónSOStenible
Font: Ministeri de Transició Ecològica

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook