Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 1 de març del 2018

El documental Gràcies per la pluja, sobre l'impacte del canvi climàtic, s'estrena a Barcelona

DocsBarcelona estrena aquest mes de març Gràcies per la pluja, una pel·lícula que posa rostre humà a la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta és la història d'en Kisilu, un agricultor kenyà que, desesperat davant de les conseqüències del canvi climàtic a la seva comunitat, decideix emprendre un viatge a la Cimera Mediambiental de París per reclamar un canvi radical en les polítiques globals. Des del punt més remot de Kenia, en Kisilu posa en evidència el xoc entre dos mons -el nord i el sud- en la lluita contra un dels grans problemes de la humanitat.
 -  -  <br />  <br />
 

El documental el firma l'activista i cineasta noruega Julia Dahr

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d'aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè no ell podia pagar l'escola a final de mes. Després d'una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d'agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen - nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

 -  -  <br />  <br />
 

L'estrena oficial de "Gràcies per la pluja" és el dijous 1 de març a les 19:30h a l'Aribau Club (Gran Via de les Corts Catalanes, 565), amb la participació de la directora que iniciarà un col·loqui amb el públic i explicarà com va sorgir la idea de fer la pel·lícula. A partir d'aquí s'inicia un calendari de projeccions a diferents sales de Catalunya.

Article: MónSOStenible
Font: Docdelmes

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook