Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 13 de novembre del 2012

El Congrés Mundial de Ciutats Intel·ligents celebra la seva segona edició a Barcelona amb la recreació d'una smart city a escala real

Després del primer Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Ciutats Verdes Intel·ligents celebrat a Tarragona el 7 i 8 de novembre, una setmana més tard arriba a Barcelona un altre esdeveniment de referència mundial sobre ciutats intel·ligents: la segona edició del 'Smart City Expo World Congress'. Una de les novetats d'aquesta segona edició del 'Smart City Expo World Congress' és l'espai 'Smart City Plaza', de 1.200 m2, que segons va explicar en roda de premsa el director comercial del congrés Albert Planas, ha de permetre a les empreses participants mostrar tecnologies per a transformar els serveis urbans.
Es celebra del 13 al 15 de novembre al recinte Gran Via de Fira Barcelona i recrea a escala real una ciutat intel·ligent. Una altra de les novetats que mostrarà el congrés són aparcaments amb sensors que han de permetre als conductors reservar una plaça quan entrin a la ciutat i fonts d'aigua que la ciutadania podrà controlar a través del telèfon mòbil.

A la presentació del 'Smart City Expo World Congress', el president de Ros Roca Group i copresident del Congrès, Ramon Roca, va destacar la col·laboració entre l'Ajuntament i les empreses privades i va assegurar que les ciutats intel·lligents han canviat la forma de fer negocis, ja que es trenca amb l'estructura piramidal entre client i proveïdor i es passa a negocis horizontals, en els que les empreses són complementàries entre sí.

Algunes de les innovacions que s' exposaran al 'Smart City Expo World Congress' són aparcaments amb sensors que han de permetre als conductors reservar una plaça quan entrin a la ciutat i fonts d'aigua que la ciutadania podrà controlar a través del telèfon mòbil.

La segona edició del congrés també donarà cabuda a les petites empreses innovadores, que comptaran amb un espai especial per a que entrin en contacte amb les grans corporacions i les entitats de capital risc.

Segons càlculs de l'empresa IBM, el negoci de les tecnologies vinculades a les ciutats intel•ligents s'aproximarà en els propers tres anys als 10.000 milions de dòlars.

El 'Smart City Expo World Congress', està considerat el principal event mundial sobre ciutats intel•ligents, i segons l'organització, reunirà més de 140 empreses expositors, 73 ciutats que aportaràn la seva experiència i més de 300 ponents d'arreu del món.

El congrés comptarà amb delegacions de diferents països, encara que les més nombroses són les de la Xina, amb 300 delegats, Brasil, Colòmbia, Japó, India i Malaisia. El director comercial, Albert Planas, ha destacat el potencial de la Xina "que en la propera dècada tindrà cinc ciutats de la dimensió de Madrid i que ara encara no existeixen" .

 

Article: MónSOStenible
Font: EFE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook