Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 5 de juliol del 2018

El Congrés espanyol aprova una reforma que permet deixar anar espècies invasores per la caça i la pesca esportiva

La reforma de la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat s'ha aprovat amb els vots del PP, Ciutadans, el PDeCAT i EAJ-PNV y PDeCAT, en contra del criteri dels ecologistes i científics, i fins i tot del Tribunal Suprem.
Espècies com l’arruí, la carpa de riu o el cranc americà, entre d'altres catalogades com a invasores, s'havien d'eliminar per garantir la preservació de les espècies autòctones. Després de la modificació de la Llei de PAtrimoni Natural i Biodiversitat amb 179 vots a favor i 164 en contra, el Congrés dóna llum verda a la reforma i permet la pesca i caça esportiva d'espècies invasores. La nova versió de la llei destaca que la conservació ha de tenir en compte "les exigències econòmiques, socials i culturals".

Així doncs, malgrat les advertències dels científics, l'eliminació total de les espècies invasores no es farà efectiva, sinó que es conservaran per a la pesca i la caça, per convertir-les en trofeus. El ple va aprovar les esmenes finals promogudes pel PP, amb el suport del PNB, PDeCat i Ciutadans, en contra de la sentència del Tribunal Suprem que, al 2016, negava l'aprofitament de les espècies exòtiques invasores per a ús esportiu. 

La Convenció de l'ONU per a la Diversitat Biològica va determinar que la primera causa de la pèrdua de biodiversitat a les illes i la segona als continents són les espècies invasores. Tot i així, la llei aprovada pel Congrés espanyol el passat 28 de juny té un article específic per manenir la introducció d'una d'aquestes varietats exòtiques: la truita arc de Sant Martí. 

Cal tenir en compte que les espècies invasores són capaces d'adaptar-se i prosperar en els nostres ecosistemes, a costa de la vida de les espècies autòctones. Varietats com la carpa, present a gairebé tots els rius de la península, és considerada entrre les 100 més perjudicials per a les espècies del territori, segons la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa. Al Parc Nacional de les  Tablas de Daimiel, la invasió biològica de certes espècies que els pescadors consideren trofeus, ha obligat a establir un programa d'eliminació per protegir el llit del parc nacional i les varietats de peixos locals, perquè no siguin devorades per les poblacions exòtiques de la carpa, el lluç de riu o la perca.Article: MónSOStenible
Font: Diario.es

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook