Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 22 de març del 2024

El dia mundial de l'aigua i el de la meteorologia es commemoren enguany de forma conjunta

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les unitats que en depenen com l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ens d'Abastament Ter-Llobregat i el Servei de Meteorologia de Catalunya promouen enguany una celebració conjunta del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març) i el Dia Meteorològic Mundial (23 de març).
L'objectiu de centrar l'atenció en el valor essencial de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, especialment en el context actual de sequera i emergència climàtica. Per fer-ho, es realitzaran jornades de portes obertes en diverses infraestructures del cicle de l'aigua i també algunes vinculades a la meteorologia. 

El Dia Mundial de l'Aigua va ser declarat per resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de març de l'any 1993. Aquesta diada va ser proposada formalment per l'Agenda 21 de la Conferència de les Nacions Unides pel medi ambient i el desenvolupament de Rio de Janeiro

ACTIVITATS OBERTES A TOTHOM. JORNADA DE PORTES OBERTES A INSTAL·LACIONS

Es podran visitar estacions de potabilització d’aigua  i dessalinització, on es tracta l’aigua per proveir l’abastament amb la qualitat sanitària òptima; depuradores, que tracten l’aigua residual que ja hem utilitzat per retornar-la al riu en condicions; plantes de regeneració, que generen nous recursos d’aigua per reutilitzar; i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Consulteu les instal·lacions que oferiran visites guiades a la pàgina web de L'aigua no cau del cel


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada