Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 9 de juliol del 2019

Davant l'emergència climàtica, actuem

Hem d'actuar contra les causes de l'escalfament global per aturar-lo i frenar els efectes del canvi climàtic abans que aquests siguin irreversibles. Aquest va ser el principal missatge tramès pel mig centenar de científiques, investigadores i expertes que van participar a la Jornada "Realitat climàtica=Emergència social" que es va celebrar el passat abril impulsada per l'associació de periodistes crítics i independents SICOM i que, amb el títol "Davant l'emergència climàtica, actuem" vol tenir continuïtat en una nova jornada aquest dijous.
La sessió, que es planteja com una continuïtat de #50PelClima, serà retransmesa per estreaming

Després de la jornada #50PelClima, celebrada el passat 6 d'abrila a Barcelona, els promotors de la trobada, els periodistes Josep Cabayo i Siscu Baiges, president i vicepresident de l'associació SICOM, Societat i Comunicació, es van proposar donar-li continuïtat.

Per això, el grup impulsor ampliat, "
vàrem decidir analitzar la llei de canvi climàtic a través dels DDHH, drets fonamentals per la vida i des d'una perspectiva de
gènere" expliquen des de SICOM. A partir d'aquí es van tornar a trobar i la nova trobada va coincidir amb la "destrossa del Tribunal Constitucional" a la llei de Canvi Climàtic.

La conclusió d'aquesta segona trobada fou que estem en "super emergència'. Per això van pensar en convocar una nova trobada i obrir-la també a la societat. És a dir, que els protagonistes fossin, a més de les persones expertes que ja van participar a la jornada #50PelClima, també la societat civil. Per això des de SICOM conviden a les organitzacions/moviments/associacions que defensen el caràcter
públic dels drets essencials (aire, aigua, alimentació, educació, sanitat, cura, medi ambient, pensions, treball/remuneració etc) a treballar de forma conjunta.

Segons els promotors "l'objectiu és, partint de la llei de canvi climàtic aprovada en el Parlament i constituïts en 'Parla Ment Ciutadà' reescriure, totes plegades, la llei de canvi climàtic des de la perspectiva de gènere/DDHH/drets essencials, per no haver de pagar per viure"..
Article: MónSOStenible
Font: SICOM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook